КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

АДРИЕН ПАЛ / PÀL ADRIENN

Унгария-Франция-Австрия-Холандия, 2010, 136 мин
игрален , цветен
АДРИЕН ПАЛ
alt
alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 4Режисьор - Агнеш Кочиш
Продуцент - Ференц Пущай
В ролите - Ева Габор, Ищван Знаменак, Акош Хорват, Лиа Покорни, Изабела Хеди
Оператор - Адам Филенц
Сценарий - Агнеш Кочиш и Андреа Роберти

Продукция - KMH Film, Cinémadefacto, FreibeuterFilm, Isabella Films B.V.
Световен разпространител - Magyar Filmunió

Самотна, много дебела и със затъпяваща работа в отделение за нелечимо болни пациенти, Пирожка (Ева Габор) е извадена от унеса, в който живее, от познато от миналото име. В отделението приемат пациентка на име Адриен Пал и Пирожка се сеща за приятелката си от детинството, с която преди двайсет години внезапно е изгубила контакт. Пирожка си спомня, че двете са били неразделни, но докато разговаря с бивши съученици и учители, тя чува разкази, които противоречат на спомените ù. А ние започваме да подозираме, че младата жена е идеализирала приятелството, за да може благодарение на него да избяга от пустотата в собствения си живот.

Адриен Пал е странна детективска история, в която режисьорката Агнеш Кочиш следва героинята си по петите, докато тя трополи напред-назад със сабото си, а забележителната операторска работа визуализира вътрешното пътуване на героинята назад към миналото. Кочиш се заиграва с повтарящия се ритъм на живота на Пирожка – докато седи пред мониторите в болницата, докато сваля поредния труп в моргата или лениво предъвква парче кекс. На моменти във филма има язвителен хумор. Много от сцените представляват отделни малки майсторски класове по постановка и изпълнение. Ако искам да видя недостатъци в Адриен Пал, бих могъл да се захвана за дължината на филма, но той е толкова съвършена творба, а ненатрапчивото изпълнение на Габор е така въздействащо, че би било грубо въобще да критикувам.

Филип Конканън, Phil on Film

Агнеш Кочиш

Унгарска режисьорка, родена в Будапеща през 1971 г. Завършва факултета по изкуства на университета „Йотвьош Лоранд” в Будапеща. През 2005 г. се дипломира като кинорежисьор в Унгарската академия за театрално и филмово изкуство. През 2003 г. посещава два семестъра в “Centro Sperimentale di Cinematografia” в Рим със стипендия по режисура и кинодраматургия. Късометражният ù филм Вирусът печели трета награда на студентския конкурс на Фестивала в Кан, а игралният ù дебют Свеж въздух е селектиран в програмата “Седмица на критиката” на същото издание на фестивала и печели наградата на ФИПРЕССИ на фестивала във Варшава.

ФИЛМОГРАФИЯ

2000 (Szortirozott levelek) – къс./short
2003 18 момента от живота на момичето от фабриката за консерви (18 kép egy konzervgyári lány életéböl) – къс./short
2005 Вирусът (A vírus) – къс./short
2006 Свеж въздух (Friss levego)
2010 Адриен Пал (Pál Adrienn)

Купи билети

Програма


12.03.2011

Одеон - 14:30;

06.03.2011

Дом на киното - 13:30;

05.03.2011

Euro Cinema - 21:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney