КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

БАЛКАН БАЗАР / BALLKAN PAZAR

Албания-Италия, 2010, 91 мин
игрален , цветен
БАЛКАН БАЗАР

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 8.13Сценарий - Едмонд Будина
Режисьор - Едмонд Будина
Продуценти - Сабина Кодра и Енио де Доменичис
В ролите - Катрин Уилкънинг, Висар Вишка, Вероника Джентили, Еранд Соджли, Артан Ислами, Едмонд Будина, с прителското участие на Лука Лионело
Музика - Админ Шкуртаж
Оператор - Даниеле Балдачи

Продукция - Erafilm prouction Albania, Mediaplex Italy
Контакт - Era Film

Бихте ли продали костите на баща си или дядо си, ако от това ще спечелите милиони?

Французойката Жоли и италианката Орсола откриват най-странния пазар в малко селце в Южна Албания. На него може да продадат или да се купят кости. Двете се замислят защо да не спечелят, като едната продаде костите на баща си, а другата – на дядо си. В замяна се надяват да открият истинската любов…

Историята е по действителни събития, които са се случили преди години в южната част на Албания. Или както гласи старата балканска поговорка: струва си да умреш за мястото, на което гробът на твой съотечественик е издържал проверката на времето.

Едмонд Будина

Актьор, сценарист и режисьор, който винаги е имал важна роля в артистичния, политическия и социалния живот на Албания. Той е поставял най-провокативните театрални спектакли и е бил заместник-ректор на Академията за драматични изкуства в Тирана. Участвал е дейно в студентските бунтове срещу комунистическия режим. Като актьор има успешна кариера в Италианската телевизия. Живее в Басано дел Грапа, Северна Италия, и се занимава с поддръжката на хидротурбини.

ФИЛМОГРАФИЯ

2003 Разпръснати писма (Lettere al vento)
2010 Балкански базар (Ballkan pazaar)

Купи билети

Програма


13.03.2011

Одеон - 17:00;

11.03.2011

Люмиер - 20:30;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney