КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

СОНАТА БЕЗ ДУМИ / CIRCUS FANTASTICUS

Словения-Ирландия-Финландия-Швеция, 2011, 75 мин
игрален , цветен
СОНАТА БЕЗ ДУМИ
alt
alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 8.75Режисьор - Янец Бургер
Сценарий - Янец Бургер
Продуценти - Морган Буш, Йозко Рутар и Петра Башин
В ролите - Леон Лучев, Равил Султанов, Паулина Расанен, Рене Базине, Даниел Ровани
Музика - Драго Ивануша
Оператор - Дивиш Марек

Продукция - Staragara, The Chimney Pot, Cine Works, Euroimages, Fastnet Films, Film i Väst
Световен разпространител - Fortissimo Films
Контакт - silentsonatamovie.com

Когато оглушителната глъчка от войната утихне, виждаме Стево, който тича през белязаното от сраженията бойно поле – там, където се намира и полуразрушената му къща. Граната е покосила съпругата му и сега той е сам с дъщеря си Дуня и сина си Малчо. Точно когато започваме да си мислим, че най-лошото е отминало, се разнася ужасяващ тътен, който заплашително се приближава към къщата. Объркан, Стево открива, че пред дома му спира странната машина на Circus Fantasticus. Животът на Стево и децата му се променя, когато той опознава странните, но напълно човешки образи от цирка и заедно с тях се отправя на ново пътешествие.

Соната без думи е филм без диалог. Актьорите не говорят, но това не значи, че гледате ням филм. Намерението ми е да създам въздействащ аудио-визуален филм без диалог. По време на война думите губят своя смисъл. Ако те имаха някаква сила, едва ли щеше да има войни. Филмът е структуриран в девет глави, всяка от които се занимава с основен елемент на човешкото съществуване – Страх, Огън, Живот, Въздух, Любов, Вода, Смърт, Земя, Бог. Това е авторски филм, който разглежда въпроса как оцеляваме в подобна среда. Действието се развива във военна зона, но тя не е свързана с конкретно време или място. Действието може да се развива както преди 100 години, така и след 100 години. На всяко едно място. В Словения или Иран. Във Франция или Русия. В Босня, Аржентина, Великобритания, Калифорния, Япония…

Янец Бургер

Янец Бургер

Словенски режисьор, сценарист и продуцент, роден през 1965 г. в Крань. Завършва филмова и телевизионна режисура в Академията по изпълнителски изкуства ФАМУ в Прага. Филмите му имат повече от 40 словенски и международни награди. 

ФИЛМОГРАФИЯ

1993 Телевизионна микросцена (Televizni mikroscena) – къс/short
1994 Самота (Samota) – къс/short
1999 Без посока (V leru)
2003 Развалини (Rusevine)
2007 Соня (Sonja) – ТВ/TV
2010 Соната без думи(Circus Fantasticus)

Купи билети

Програма


09.03.2011

Euro Cinema - 21:00;

12.03.2011

Дом на киното - 16:30;

08.03.2011

Одеон - 20:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney