КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

КЪРЛИНГ / CURLING

Канада, 2010, 98 мин
игрален , цветен
КЪРЛИНГ
alt
alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 1Сценарий - Дени Коте
Режисьор - Дени Коте
Продуценти - Стефани Морисет и Дени Коте
В ролите - Емануел Билодо, Филомен Билодо, Рок Ларофтюн, Софи Демаре, Мюриел Дютил
Оператор - Жосе Деше

Продукция - Nihilproductions
Световен разпространител - Doc & Film International

Награди и номинации

Локарно ‘10 – награда за Най-добър режисьор, актьор (Емануел Билодо)


Жан-Франсоа Соважо не е човек, който би искал да бъде забелязван – това просто не е в характера му. Той живее с 12-годишната си дъщеря Жюливон в скромна къща в най-отдалеченото предградие. Един ден Жюливон излиза на разходка и се отдалечава повече от обичайно. Тя върви дълго, докато се озовава в местност, до която никога досега не е стигала. Там, в началото на гората, тя се изправя пред истински ужасяваща гледка. И заедно с това открива нов и необичаен начин да си взаимодейства със света. Момичето не знае как да интерпретира видяното, но повече заинтригувано, отколкото ужасено, се връща у дома и не казва нищо на баща си.

От време на време Жан-Франсоа се среща с Изабел, която е добър слушател. Една вечер на път към вкъщи той се спира в тъмнината, изненадан от силен шум. И също се изправя пред ужасяващата гледка. Отчаян, изплашен и объркан, Жан-Франсоа е обзет от паника и взима странно решение – да не казва на никого за това, което е видял.

Дени Коте отдавна маркира територията си на най-смелия канадски кинотворец. С новия си филм той се опитва да се самоусъвършенства като такъв. И макар Кърлинг да ни среща с разстроени човешки същества и безрадостен пейзаж, в него има хумор: сцената, в която прекалено грижовният баща и дъщеря му (Емануел и Филомен Билодо) слушат хита на Тифани „Мисля, че сега сме сами”, едновременно разкрива и се надсмива над втренчването на Коте в самоизолацията. Но в крайна сметка филмът търси, макар и несмелo, възможността за приобщаване. Чудесно е, че най-изкусно заснетият филм на режисьора е също така и най-оптимистичният му.

Адам Найман, Eye Weekly

Дени Коте

Канадски режисьор, роден през 1973 г. в Ню Брунсуик. Учи изкуство и кино в колежа „Ахунтсик“ в Монреал. След като се дипломира, снима късометражни игрални филми и есета със символични бюджети. Успоредно със заниманията си с кино той менажира музикални групи, организира шоупрограми и пише критика в монреалския седмичник „Ici Montreal“. През 2008 г. печели „Сребърен леопард” в Локарно за All That She Wants.

ФИЛМОГРАФИЯ

2005 Блуждещи състояния (Drifting States)
2007 Нашият личен живот (Nos vies privees)
2008 Това, което иска (Elle veut le chaos)
2009 Отломки (Carcasses)
2010 Вражески линии (Les lignes ennemies)
2010 Кърлинг (Curling)

Купи билети

Програма


12.03.2011

Одеон - 18:45;

04.03.2011

Дом на киното - 19:45;

13.03.2011

Френски културен институт - 17:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney