КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ТАМАРА ДРЮ / TAMARA DREWE

Великобритания, 2009, 111 мин
игрален , цветен
ТАМАРА ДРЮ
alt
alt alt alt alt alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 9Режисьор - Стивън Фриърс
Продуценти - Алисън Оуен, Пол Трайбитс и Трейси Сийуорд
В ролите - Джема Артъртън, Роджър Алам, Бил Камп, Доминик Купър, Люк Евънс, Тамсин Крийг, Шарлът Кристи
Музика - Александър Деспла
Оператор - Бен Дейвис
Сценарий - Мойра Буфини

Продукция - Ruby Films
Световен разпространител - WestEnd Films

Награди и номинации

Британски независими филмови награди ’10 – номинация за Най-добра поддържаща актриса (Тамсин Крийг)


В своята модерна комедия на нравите Стивън Фриърс ни отвежда на закачлива разходка из английската провинция, изпълнена с остроумен диалог, наперени герои и изобилие от флиртове. Историята започва в едно слънчево лято в старомодната бърлога на писател, разположена сред хълмовете на Дорсет. Там група начинаещи творци на словото се събират, за да почерпят вдъхновение от автора на бестселъри Никълъс Хардимънт. Той всъщност е самодоволен егоист и донжуан, чиято многострадална съпруга управлява вместо него ежедневието му. Но въпреки шавливата си природа, Никълъс винаги се връща в обятията на своята вярна спътница в живота.      

Атмосферата се нажежава със завръщането на безразсъдно нахаканата Тамара Дрю – местното грозно пате, превърнало се в красив лебед. Последния път, когато някой я е виждал в Юдаун, тя е била невъзпитана тийнейджърка с абсурдно голям нос, а сега се появява с коригиран нос и секси излъчване, плюс успешна рубрика в лондонски вестник, превърнала я в нещо като местна знаменитост. Преди да напусне града, Тамара е разбила сърцето на местния майстор за всичко Анди, който все още има някакви чувства към нея, но и таи подозрения към новата ù лондонска самоличност. Не след дълго Никълъс и Анди започват да си съперничат за вниманието на Тамара, но сюжетът завива в друга посока, когато барабанистът на инди рок група и лошо момче/секссимвол Бен Сърджант профучава през града.

Сценарият на филма е по популярния във Великобритания едноименен комикс на Поузи Симъндс, който от своя страна е вдъхновен от романа на Томас Харди „Далече от безумната тълпа”. Фриърс и актьорите му се отдават на комична веселба, докато възрастните герои започват да скачат от легло в легло, а две безочливи тийнейджърки навират любопитните си и пакостливи носове в работата на всички. Режисьорът демонстрира така добре познатия ни от Кралицата, Момичета от класа и Опасни връзки талант и в опитните му ръце забавната история оживява с впечатляваща яркост.

Пиърс Хандлинг, Торонто МФФ

Стивън Фриърс

Стивън Фриърс е роден на 20 юни 1941 г. в Лестър, Великобритания. След като завършва право в Кеймбридж, той се насочва към киното. В началото на кариерата си работи за програми в телевизията. В средата на 80-те години Фриърс си спечелва международна слава. Екранизацията му на пиесата на Ханиф Курейши My Beautiful Laundrette получава номинация за „Оскар”, както и две за наградите БАФТА. Опасни връзки също носи успех на режисьора си. Филмът е номиниран за 7 „Оскар”-а, от които получава 3. Той също така печели 2 от 10-те номинации за БАФТА, една от които е за режисурата на Фриърс. Първата си номинация за „Оскар” режисьорът получава за Измамниците, спечелил одобрението на критиката. Втората номинация за наградата на Американската академия Фриърс заслужва с работата си по Кралицата. За изпълнението на главната роля в него Хелън Мирън получава „Оскар” за най-добра актриса.

ИЗБРАНА ФИЛМОГРАФИЯ

1971 (Gumshoe)
1985 (My Beautiful Laundrette)
1988 Опасни връзки (Dangerous Liaisons)
1990 Измамниците (The Grifters)
1996 Мери Райли (Mary Reilly)
1998 Сянката на сърцето (The Hi-Lo Country)
2000 Момичета от класа (High Fidelity)
2002 Мръсни хубави неща (Dirty Pretty Things)
2005 Мисис Хендерсън представя (Mrs Henderson Presents)
2006 Кралицата (The Queen)
2009 Шери (Cheri)
2010 Тамара Дрю (Tamara Drewe)

Купи билети

Програма


16.03.2011

Cineplex - 19:00;

17.03.2011

Люмиер - 18:15;

18.03.2011

Дом на киното - 16:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney