КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ЗИМЕН ДАР / WINTER’S BONE

САЩ, 2010, 100 мин
игрален , цветен
ЗИМЕН ДАР
alt
alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 7.25Режисьор - Дебра Граник
Продуцент - Ан Роселини
В ролите - Дженифър Лоурънс, Айзая Стоун, Ашли Томпсън, Валъри Ричардс, Шели Уагънър
Музика - Дикън Хинчлиф
Оператор - Майкъл Макдонъф
Сценарий - Дебра Граник и Ан Роселини

Продукция - Anonymous Content, Winter's Bone Productions
Контакт - Anonymous Content

Награди и номинации

Берлин ’10 – Наградите C.I.C.A.E. и на журито на читателите на “Tagesspiegel”; Сънданс ’10 – Голямата награда на журито (Дебра Граник), награда за сценарий на името на Уолдо Солт; Златен глобус ’10 – Номинация за най-добра актриса (Дженифър Лоурънс); Награди „Независим дух” ’10 – Номинации за най-добър оператор, режисьор, филм, актриса (Дженифър Лоурънс), сценарий, поддържаща актриса (Дейл ДИки), поддържащ актьор (Джон Хоукс); Британски независими филмови награди ’10 – Номинация за най-добър чуждестранен филм; Оскари ’11 - Номинации за филм, поддържащ актьор (Джон Хоукс), адаптиран сценарий


Навътре в Озаркските планини семейните кланове все още живеят по правила, срещу които никой не дръзва да се противопостави, докато една безстрашна тийнейджърка осъзнава, че няма друг избор. Бащата на Рий Доли, който произвежда кристален метамфетамин, нарушава наложената му ограничителна мярка и изчезва. Държавата може да конфискува семейния дом, а това ще обрече Рий Доли, по-малките ú братя и сестри и обездвижената ú майка на живот в нищета. Храбрата Рий прекосява района и се изправя срещу своите роднини, разрушава безмълвното им съучастие и връща баща си у дома.     

Зимен дар е добре познатата история на съзряването, но с пронизващо напрежение и с момиче в главната роля. Докато героинята на филма се бори с наглед непоклатими пречки, тя изпълва с нов смисъл идеята за преданост към семейството и открива собствената си сила. Дебра Граник режисира пестеливо и прецизно и постига сякаш без усилие дълбочина. Забележително естествената актьорска игра и фините визуални детайли улавят структурата, характерите качества и ритъма на свят, където въображаемото и грубото се смесват.


Дебра Граник

Дебра Граник е американска независима режисьорка, родена на 6 февруари 1963 г. Тя е носителка на няколко награди от фестивала „Сънданс”, освен за най-новия си филм и за най-добър късометражен през 1998 г. за Храна за змии, както и на приза за режисура за дебютния си игрален филм До кокал през 2004.

ФИЛМОГРАФИЯ

1997 Храна за змиите (Snake Feed) – къс./short
2004 До кокал (Down to the Bone)
2010 Даровете на зимата (Winter's Bone)

Купи билети

Програма


06.03.2011

Cineplex - 19:00;

08.03.2011

Люмиер - 22:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney