КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ЩАСТИЕ МОЕ / СЧАСТИЕ МОЕ

Германия-Украйна-Франция-Холандия, 2010, 127 мин
игрален , цветен
ЩАСТИЕ МОЕ
alt
alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 8.86Сценарий - Сергей Лозница
Режисьор - Сергей Лозница
Продуценти - Хайно Декерт и Олег Кокхан
В ролите - Влад Иванов, Виктор Немец, Олга Шувалова
Оператор - Олег Муту

Продукция - Ma.ja.de. Fiction, Arte, Kinofilm, Lemming Film, Ma.Ja.De Filmproduktion, Medienboard Berlin-Brandenburg, Mitteldeutsche Medienförderung (MDM), Sota Cinema Group, Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF)
Световен разпространител - Fortissimo Films

Награди и номинации

Талин ’10 – Най-добър филм в конкурса „Евразия”; Кан ’10 – Конкурс


Русия, наши дни, лято…

Шофьорът на камион Георгий потегля отново на път с поредния си товар, но преди това се отбива у дома, където избягва да погледне жена си в очите. Пътуването му е прекъснато от двама пътни полицаи, които го спират. Той успява да се измъкне от ненужната проверка, но когато се връща при камиона си, намира възрастен мъж на седалката, който моли да бъде взет на стоп. В замяна той разказва на Георгий тъжната история на завръщането си от фронта. После дядото изчезва, а Георгий попада в задръстване. Отнякъде се появява проститука в тийнейджърска възраст, която обещава да му покаже пряк път и му предлага професионалните си услуги. Двамата се озовават на селски пазар, но там момичето се обижда от желанието на Георгий да се прояви като джентълмен и си отива. Шофьорът продължава пътя си сам, но се изгубва в полето. Вече е нощ, a камионът се поврежда. От тъмнината изскачат трима скитници с намерение да го ограбят. Но първо му предлагат храна и питие около огъня. Георгий отказва да пие и моли да му покажат как да излезе отново на магистралата. Но вечерята приключва неочаквано грубо…

Докато е снимал документалните си филми, Лозница е пътувал много из руската провинция. Събраните анекдоти и житейски истории на различни хора са му послужили за сценария на заснетия в Украйна филм. Операторът Олег Муту (Смъртта на господин Лазареску, 4 месеца, 3 седмици и 2 дни) улавя с вещина естествената природна красота, прошарените от сняг зимни пейзажи и мъждивия noir тон в по-мрачните моменти на филма.

Алън Хънтър,  Screen Daily

Сергей Лозница

Сергей Лозница е роден на 5 септември 1964 г. в Барановичи, Белоруска ССР. По-късно семейството му се мести в Киев, Украйна, където той завършва инженерни науки и математика в Киевския политехнически институт. През 1991 г. е приет във ВГИК в Москва. През 2000 г. започва да снима документални филми в Студиото за документални филми в Санкт Петербург. През 2001 г. Сергей Лозница емигрира със семейството си в Германия.

ФИЛМОГРАФИЯ

1997 Днес ще построим къща (Сегодня мы построим дом) – къс./short
1999 Живот, есен (Жизнь, осень) – док. къс./doc. short
2000 Гара (Полустанок) – док. къс./doc. short
2001 Селището (Поселение) – док./doc.
2002 Портрет (Портрет) – док. къс./doc. short
2003 Пейзаж (Пейзаж) – док./doc.
2004 Фабрика (Фабрика) – док. къс./doc. short
2006 Блокада (Блокада) – док./doc.
2006 Колективът (Aртель) – док. къс./doc. short
2008 Представление (Представление) – док./doc.
2010 Щастие мое (Счастье моё)

Купи билети

Програма


12.03.2011

Люмиер - 15:30;

16.03.2011

Дом на киното - 18:30;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney