КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ИСТОРИИ ОТ КАРС / KARS ÖYKÜLERI

Турция, 2010, 81 мин
игрален , цветен
ИСТОРИИ ОТ КАРС
alt
alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 3Продуценти - Басак Емре и Ахмет Бояджиоглу
В ролите - Айда Аксел, Бенну Йълдъръмлар, Мерал Четинкая, Озан Билен, Себнем Кьостем
Оператор - Йозгюр Екен

Продукция - Gezici Film
Контакт - Gezici Film

Филм омнибус, съставен от пет късометражни новели, които са заснети в турския провинциален град Карс, разположен на границата с Армения. Сред петимата режисьори има трима дебютанти, които са избрани след конкурс за сценарий. В резултат се е получила симпатична и непретенциозна сбирка от филми: детската обич между момче и момиче, докато те пътуват към училището си през зимата; спомените на млада жена за реакцията на майка ù при първия ù мензес и първия ù сутиен; историята на студент, който се завръща в родното си село само за да избяга отново от него заради миналото, на което се натъква там. Повечето истории ни водят към гробището и разкриват настоящето през призмата на миналото. Неслучайно последната новела от филма носи заглавието „Незначителна истина”.  

Йозкан Алпер, Зехра Дерия Коч, Улкю Октай, Аху Йозтюрк, Омер Емре Акай

Йозкан Алпер

Турски режисьор, роден в Артвин през 1975 г. Следва физика и история на науката в Истанбулския университет. От 1997 г. започва да работи като асистент-режисьор и директор на продукция в игрални филми и ТВ продукции. Той е сценарист и режисьор на новелата „Мотор с кош” от Истории от Карс.

ФИЛМОГРАФИЯ

2008 Есен (Sonbahar)
2010 Истории от Карс (Kars Öyküleri) – новелата „Мотор с кош”/segment “Moto guzzi”

Зехра Дерия Коч

Зехра Дерия Коч е родена през 1977 г. в Турция и е завършила история в университета „Боазичи”. След това следва медия и комуникации в университета „Галатасарай”. Тя е сценарист и режисьор на новелата ”Прах” от Истории от Карс.

ФИЛМОГРАФИЯ

2010 Истории от Карс (Kars Öyküleri) – новелата „Прах”/segment “Ashes”

Улкю Октай

Улкю Октай е родена през 1980 г. в Турция и е следвала архитектура в Близкоизточния технически университет, преди да започне да пише сценарии и да режисира късометражни филми и музикални видеоклипове. Тя е сценарист и режисьор на новелата „Зило” от Истории от Карс.

ФИЛМОГРАФИЯ

2010 Истории от Карс (Kars Öyküleri) – новелата „Зило”/segment “Zilo”

Аху Йозтюрк

Аху Йозтюрк е родена през 1976 г. в Турция. Завършва философия в университета „Еге”. През 2002 г. завършва магистратура по филмова и телевизионна режисура в Университета на Мармара, а от 2000 г. работи по различни филмови проекти. Тя е сценарист и режисьор на новелата „Открита рана” от Истории от Карс.   

ФИЛМОГРАФИЯ

2010 Истории от Карс (Kars Öyküleri) – новелата „Отворена рана”/segment “Open Wound”

Омер Емре Акай

Омер Емре Акай е роден през 1978 г. в Турция. Завършва право и икономика в Париж. Заедно с Хасан Ялаз е сърежисьор на дебютния си игрален филм Филм на Тугра Кафтанчиоглу (2008). Той е сценарист и режисьор на новелата „Незначителна истина” от Истории от Карс.

ФИЛМОГРАФИЯ

2008 A Tugra Kaftancioglu Film – сърежисьор /co-director
2010 Истории от Карс (Kars Öyküleri) – новелата „Незначителна истина”/segment “A Small Truth”

Купи билети

Програма


05.03.2011

Одеон - 18:00;

13.03.2011

Euro Cinema - 15:30;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney