КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ДЕНЯТ, В КОЙТО НЕ СЪМ СЕ РОДИЛА / DAS LIED IN MIR

Германия, 2010, 92 мин
игрален , цветен
ДЕНЯТ, В КОЙТО НЕ СЪМ СЕ РОДИЛА
alt
alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 1.75Продуценти - Йохен Лаубе и Фабиан Маубах
В ролите - Йесика Шварц, Михаел Гвисдек, Рафаел Феро, Беатриз Спелцини, Карлос Порталупи
Музика - Матиас Клайн
Оператор - Матиас Флайшер
Сценарий - Флориан Микуд Косен и Елена фон Саукен

Продукция - Bayerischer Rundfunk (BR), Filmakademie Baden-Württemberg, Mateína Producciones, Teamworx
Световен разпространител - Beta Cinema

Награди и номинации

Монреал ’10 – Наградите на ФИПРЕССИ, Eкуменическото жури и публиката


Докато пътува към Чили, 31-годишната Мария спира в Буенос Айрес и чува позната детска песничка. Жената не знае и дума испански, но запомня текста на песента, без да го разбира. Объркана и притеснена, тя решава да прекъсне пътуването си, за да се разходи из непознатия ù град. Обажда се на баща си Антон в Германия и му разказва за преживяването си и за странния начин, по който я привлича чуждият град. След два дни Антон открива Мария в хотелската ù стая и ù признава, че тя е прекарала първите три години от живота си в Буенос Айрес по времето на военния режим през 70-те години. Хората, които е смятала за свои родители, всъщност са я осиновили и отвели в Германия. Баща и дъщеря започват да търсят биологичните родители на Мария, а в това време Антон прави всичко възможно, за да не загуби дъщеря си.

Денят, в който не съм се родила е заснет в накъсан реалистичен стил, като камерата показва безпокойството на героинята, която търси корените си в новата и същевременно плашеща я позната страна. Режисьорът демонстрира усещане за интимност на фона на големия град. Виждаме Буенос Айрес като изпълнен с живот град на замайващи гледки и пронизителни звуци, който сякаш има по-силно присъствие именно от просторните, класически обзаведени хотелски стаи на Мария и баща ù.

Този тип филми лесно прекрачват границата на мелодрамата или в тях натежава историческият или политическият контекст. Денят, в който не съм се родила обаче е сдържан и пестелив разказ, който изследва тежки теми – за предателството, семейството, прошката, – без да прави погрешни завои. Това е стоически филм за стоици – за мълчанието им и за цената, която плащат за него. Преглътнатите емоции накрая обаче ви удрят силно. И може би отбелязват появата на силен нов глас в европейското кино.

Джон Фрош, Hollywood Reporter

Флориан Микуд Косен

Немски режисьор и сценарист, роден в Израел през 1979 г. Флориан Косен прекарва детството си в Израел, Канада, Испания и Коста Рика, преди да завърши гимназия в Бон. След това той започва да работи като асистент-режисьор в телевизионни сериали, реклами и игрални филми. През 2002 г. влиза във Филмовата академия на Баден-Вюртенберг и печели стипендия за участие в уъркшопа „Холивудска перспектива”, организиран от Калифорнийския университет в Лос Анджелис. През 2005-2006 г., със стипендия отново от немската академия, Флориан Косен отива в Монреал, за да режисира заедно с Антонен Монмар скеча Забрава от Cadavres Exquis, който е прожектиран на Световния филмов фестивал в Монреал.   

ФИЛМОГРАФИЯ

2005 Нощта на вълците (Wolfsnacht) – къс./short
2006 Cadavres Exquis (Cadavres Exquis) – новелата „Забрава”/short film “Oblivion”
2010 Денят, в който не се родих (Das lied in mir)

Купи билети

Програма


09.03.2011

Дом на киното - 13:30;

08.03.2011

Дом на киното - 18:30;

17.03.2011

Люмиер - 14:30;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney