КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ПОЛСКИЯТ БАР / POLISH BAR

САЩ, 2010, 96 мин
игрален , цветен
ПОЛСКИЯТ БАР
alt
alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 9Режисьор - Бен Бърковиц
Продуцент - Ефи Браун
В ролите - Винсънт Пиаца, Голдън Брукс, Джеймс Бадж Дейл, Мийтлоуф, Ричард Белзър, Джуд Хирш
Музика - Ралф Дардън и Алекс Хирш
Оператор - Томи Мадъкс-Ъпшоу
Сценарий - Бен Бърковиц и Бен Редгрейв

Продукция - Duly Noted, Queen Nefertari Productions
Контакт - Duly Noted

Непокорният син на богат еврейски клан Рубен миксира дискове в нощен клуб, но и продава наркотици, като се самоуспокоява, че това е само докато пробие като Диджей. Вследствие на безразсъдството му обаче над него надвисва опасност. Тогава той среща и братовчед си – ортодоксален евреин, и започва да преосмисля пътя, който си е избрал.

Филмът е заснет изцяло в Чикаго, където се развива и действието. Може ли Полският бар да е Опасни улици за Града на вятъра? Сред актьорите в него са номинираният за „Оскар” Джуд Хирш, носителят на „Грами” рок музикант и актьор Мийтлоуф и познатият ни от сериала Империя Винсънт Пиаца.

Полският бар ни въвежда в неприветливата част на града и ни среща с двама души, чийто живот започва да се разрушава заради грешните решения, които вземат. Филмът може да се похвали със страхотна актьорска игра, умело боравене с трудни образи и твърд неореалистичен стил, които го правят много приятен за гледане. И едва ли ще се хареса на всички, но ако си падате по затрогващи описания на пропаднали човешки същества, Полският бар е вашият филм.

Д. Б. Бейтс, The Paralax Review

Бен Бърковиц

Бен Бърковиц е американски режисьор, сценарист, продуцент и актьор. Завършил е Училището към Арт института на Чикаго. През 1998 г. заедно с Бен Редгрейв основава продуцентската компания Benzfilm. По същото време двамата заедно написват сценария, продуцират и участват в игралния си дебют Мъжкаря, който печели Голямата награда на журито за сценарий на Аутфест през 2000 г. Първата им документална продукция пък Rockets Redglare е с изпълнителен продуцент Стив Бушеми и е показана на фестивала „Сънданс”.

ФИЛМОГРАФИЯ

2000 Мъжкарят (Straightman)
2010 Полският бар (Polish Bar)

Купи билети

Програма


07.03.2011

Дом на киното - 16:00;

06.03.2011

Дом на киното - 18:30;

08.03.2011

Люмиер - 14:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney