КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ЧЕТИРИ ПЪТИ / LE QUATRO VOLTE

Италия-Германия-Швейцария, 2010, 88 мин
игрален , цветен
ЧЕТИРИ ПЪТИ

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 4Продуценти - Филип Бобер, Марта Донцели, Елда Гуидинети, Габриела Манфре, Сузане Мариан, Грегорио Паонеса, Андрес Пфафли
В ролите - Джузепе Фуда, Бруно Тимпано, Назарено Тимпано
Оператор - Андреа Локатели

Продукция - Invisibile Film, Ventura Film, Vivo Film, Essential Filmproduktion
Световен разпространител - Coproduction Office

Стар овчар преживява последните дни от живота си в тихо средновековно селце, кацнало на хълмовете на Калабрия в най-южната част на Италия. Той пасе козите си високо в планината, по местата, които неговите съселяни отдавна са напуснали. Той е болен, но вярва, че лекарството за него е в праха, който събира от пода в църквата и прилежно изпива с вода всеки ден.

Ражда се козле. Наблюдаваме първите му несигурни стъпки, първите му игри, докато заякне и тръгне с останалите на паша.

Огромна ела се полюшва от планинския вятър и бавно се променя във всеки един сезон. Но сега дървото лежи на земята, от него е останал само скелетът му, който се превръща в дървени въглища чрез старата технология, използвана от местните хора.

Четири пъти е поетично съзерцание за кръговрата на живота и ненарушимите традиции в едно място извън времето. Това е историята на една душа, която преминава през четири последователни живота.  

Калабрия привлича силно с живото си минало. Тя е съкровищница на древни традиции. Например миньорите там използват едни и същи техники от зората на света до наши дни. Народната мъдрост, която е оцеляла през времето в този район, надделява над питагорейската школа, която също е основана тук. Тази земя ме е научила да гледам към ролята на човека в света от друга гледна точка и да наблюдавам какво става около него. Може ли киното да се освободи от своята догма, която поставя човешките същества в центъра на всичко? Четири пъти предлага да освободим съзнанието си от заложените правила и да потърсим невидимата връзка, която вдъхва живот на всичко около нас. В Калабрия природата няма йерархична структура. Всички живи същества и растения имат душа. Трябва само да се вгледате в очите на някое животно и ще я видите. Или да се заслушате в звука, който издават дървените въглища – те сякаш пеят някаква своя песен. Или да я откриете в полюшването на високата ела, която сякаш ни вика при себе си.   

Микеланджело Фрамартино

Микеланджело Фрамартино

Микеланджело Фрамартино е роден в Милано през 1968 г. През 1991 г. е приет във факултета по архитектура на Политехническото училище в Милано, където започва да се интересува силно от връзката между физическото, материално пространство и предметите, независимо дали я изследва чрез фотографии, видео или кино. Автор е на няколко видеоинсталации и участва в експериментите на Студио Адзуро. През 2003 г. режисира първия си филм Подаръкът, който получава много награди от международни филмови фестивали, сред които „Сребърен Александър” в Солун и Специална награда във Варшава.

ФИЛМОГРАФИЯ

2003 Подаръкът (Il dono)
2010 Четири пъти (Le quattro volte)

Купи билети

Програма


14.03.2011

Euro Cinema - 21:00;

16.03.2011

Дом на киното - 16:00;

17.03.2011

Одеон - 17:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney