КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ЖЕНАТА СЪС СЧУПЕНИЯ НОС / ŽENA SA SLOMLJENIM NOSEM

Сърбия-Германия, 2010, 105 мин
игрален , цветен
ЖЕНАТА СЪС СЧУПЕНИЯ НОС
alt
alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 1Сценарий - Сърджан Колевич
Режисьор - Сърджан Колевич
Продуценти - Йелена Митрович, Срдан Голубович и Александер Рис
В ролите - Небойша Глоговац, Аница Добра, Вук Костич, Нада Шаргин, Ясна Жалица, Никола Ракочевич, Дубравка Ковяни
Музика - Марио Шнайдер
Оператор - Горан Воларевич

Продукция - Film House Bas Celik
Контакт - Film House Bas Celik

Награди и номинации

Цюрих ’10 – Награда за Най-добър филм


Това е филм за невъзможните любови, които могат да спасят човешки живот.

Млада, 25-годишна жена с прясно счупен нос слиза от спряло върху белградския мост заради задръстване такси и като оставя бебето си на задната седалка, се хвърля в реката.   
 
Опитът за самоубийство преплита съдбите на трима свидетели – жертви на социалната нестабилност, и разтърсва емоционално замръзналия им живот. 40-годишният шофьор на такси Гаврило е бежанец от Босна със закоравяло сърце, който трябва да реши какво да направи с бебето. Гимназиалната преподавателка Аница, която е на 36 години, е потресена от инцидента, защото той ù напомня за загубата на сина ù, прегазен от джип. Трийсетгодишната фармацевтка Биляна пък изведнъж осъзнава, че не иска да се омъжи за елегантния си годеник и бяга от него.   

Гаврило търси в болницата жената със счупения нос, за да разбере какво да направи с бебето. Той я открива, но тъй като тя е в кома, самоличността ù остава неизяснена. Аница е твърде разтърсена от случилото се и когато среща ученика си Марко, се държи така, че го предизвиква да се влюби в нея. Биляна пък навестява гроба на отдавна починалата си единствена любов и там среща брат му Стефан – свещеник, който чака дете от съпругата си.

Всеки един от героите се сблъсква с невъзможната любов. Асоциалният мизантроп Гаврило започва да се бори за живота на непознатата жена – опитва се да я събуди от комата, като ù говори, а в същото време без желание се грижи за бебето. Той се променя, защото сега започва да намира смисъл в собствения си живот, като се грижи за някой друг. Аница рязко отказва да общува с тийнейджъра Марко. Той обаче не се предава и докато се опитва да се доближи до интригуващата го учителка, научава тайната за нейното поведение. Твърде късно Биляна осъзнава, че всъщност обича Стефан, макар че за него винаги е било ясно, че тя е Единствената.

Сърджан Колевич

Роден в Сараево през 1966 г. Завършва сценаристика и драматургия в Белградското театрално училище, където в момента преподава сценаристика. Сценарист и съсценарист е на редица игрални филми, сред които са Кажи защо ме остави, Небесна кука, Наташа, Нормални хора, Любов и други престъпления. Режисьорският му дебют Боядисаният в червено сив камион печели множество награди от различни фестивали.

ФИЛМОГРАФИЯ

2004 Боядисаният в червено сив камион (Sivi kamion crvene boje)
2010 Жената със счупен нос (Žena sa slomljenim nosem)

Купи билети

Програма


10.03.2011

Одеон - 18:00;

15.03.2011

Cineplex - 19:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney