КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

МИСИЯ ЛОНДОН / МИСИЯ ЛОНДОН

България-Унгария-Великобритания, 2010, 105 мин
игрален , цветен
МИСИЯ ЛОНДОН
alt
alt alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 6.6Продуценти - Димитър Митовски и Иван Дойков
В ролите - Юлиан Вергов, Алън Форд, Георги Стайков, Ана Пападопулу, Любомир Нейков, Томас Арана, Eрнестина Шинова
Оператор - Ненад Бороевич
Сценарий - Димитър Митовски, Алек Попов и Деляна Манева

Продукция - SIA Advertising, Dream Factory, Fidelity Films, Új Budapest Filmstudió
Световен разпространител - Camera
Разпространител за България - А + Cinema

Когато властната съпруга на българския президент Деворина Селянска (Ернестина Шинова) решава да даде прием на високо ниво в Лондон, новоназначеният  с протекциите ù посланик Варадин Димитров (Юлиан Вергов) получава една-единствена задача – да уреди присъствието на Нейно Величество Елизабет II. Но заобиколен от корумпирани служители, криминална банда, настанила се в кухнята на посолството, и ПР агенция, предлагаща двойници на известни личности, простата му задача се превръща в хаотичен и комичен кошмар.

За първите 10 дни след премиерата си в България игралният дебют на Димитър Митовски Мисия Лондон привлече 142 833 зрители, като изпревари Аватар, който са гледали 130 770. В момента той е най-касовият български филм за всички времена. Освен с местен комедиен елемент, който включва много личности от българския обществен живот, като музиканта Коцето Калки, десния политик Павел Чернев, турбо-фолк певицата Алисия и поп- и оперния певец Орлин Горанов (в ролята на президента на страната) – които изненадващо пародират себе си, Попов и Митовски изпълват филма с интелигентен и остроумен диалог. Заедно със стегнатата режисура границите на обикновената пародия са преодолени. Филмът се заиграва най-вече с представата на българите за самите себе си и демонстрира здравословна самокритика, която е характерна и за останалите балкански нации.

Владан Петкович, Cineuropa.org

Димитър Митовски

След като завършва Училището по изящни изкуства и Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”, Митовски успешно развива кариерата си на режисьор и продуцент. Освен портфолио от 500 реклами, като режисьор зад гърба си той има два документални филма (Мистерия и магия и Закуска на кея) и музикален филм (ФСБ – След 20 години). Късометражният му филм Върни заека, заснет в партньорство с Камен Калев, е избран за програмата на „Седмицата на критиката” на фестивала в Кан и след участие в над четиридесет фестивала продукцията е продадена на френския „Канал+”. През март 2007 г. отново с Калев, Митовски завършва втория си късометражен филм Лошият заек, който отново участва в „Седмицата на критиката” на 60-ия фестивал в Кан и е сред седемте финалисти.

ФИЛМОГРАФИЯ

1997 ФСБ след 20 години (FSB After 20 Years) – док./doc.
2005 Върнете заека (Get the Rabbit Back) – къс./short (съреж. с Камен Калев/co-dir. with Kamen Kalev)
2007 Лошият заек (Rabbit Troubles) – къс./short (съреж. с Камен Калев/co-dir. with Kamen Kalev)
2010 Мисия Лондон (Mission London) 

Купи билети

Програма


10.03.2011

Люмиер - 16:00;

15.03.2011

Френски културен институт - 18:30;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney