КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

В ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ / HÆVNEN

Дания, 2010, 113 мин
игрален , цветен
В ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ
alt
alt alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 9.14Режисьор - Сузане Биер
Сценарий - Андерс Томас Йенсен
Продуцент - Сисе Граум Йоренсен
В ролите - Микаел Персбранд, Трине Дирхолм, Улрик Томсен, Маркус Ройгард, Вилям Йонк Нилсе
Музика - Йохан Сьодерквист
Оператор - Мортен Сьоборг

Продукция - Danmarks Radio (DR), Det Danske Filminstitut, Film i Väst, MEDIA, Memfis Film, Nordisk Film- & TV-Fond, Sveriges Television (SVT), Swedish Film Institute, Тrollhättan Film AB, Zentropa Productions
Световен разпространител - Danish Film Institute

Награди и номинации

Златен глобус ’11 – Най-добър чуждоезичен филм; Оскар ’11 – Номинация за най-добър чуждоезичен филм


Всеки ден лекарят Антон пътува от идиличното градче в Дания, в което живее, към лагер за бежанци от Африка. В тези два съвсем различни свята той и семейството му се изправят пред проблеми, които ги подтикват към трудни решения, клонящи към мъст или прошка.    

Антон и съпругата му Мариане, които са на път да се разведат, имат двама синoве. По-големият от тях – 10-годишният Елиас, е тормозен от съучениците си в училище, докато един ден новото момче в класа Кристиян го защитава. Той наскоро пък се е преместил от Лондон в Дания с баща си Клаус. Неотдавна майка му е починала от рак и момчето дълбоко страда.

Елиас и Кристиян се сближават бързо, но приятелството им е поставено на изпитание,  когато Кристиян въвлича Елиас в смъртноопасна игра на отмъщение. Родителите на двете момчета трябва да се опитат да им обяснят сложността на човешките емоции, болката и състраданието.

В един по-добър свят разглежда ограниченията, на които се натъкваме, когато се опитваме да контролираме личния си живот и обществото, в което живеем. Филмът си задава въпроса, дали „развитата” западна култура е правилният модел за един по-добър свят, или под повърхността ù се крият безпорядък и беззаконие. Имунизирани ли сме срещу хаоса, или живеем в блажено неведение на ръба на анархията?

Сузане Биер

Сузане Биер

Сузане Биер е едно от най-талантливите имена сред датските режисьори днес. Номинираният ù за „Оскар” филм След сватбата и заснетият в САЩ Всичко, което изгубихме с участието на Хали Бери и Бенисио дел Торо са касови хитове. Дебютният ù игрален филм – шведско-датската копродукция Фройд се изнася от къщи, получава много международни награди. Следващият ù шведски филм Пансионът „Оскар” е носител на Наградата на критиката от фестивала в Монреал. С датския Единствената, който печели одобрението на критиката и привлича почти един милион зрители в Дания, Биер затвърждава репутацията си на успешен режисьор. След това отново в Швеция Биер режисира сърцераздирателния Животът е шлагер и два боксофис хита – „Догма” филма Обичам те завинаги, селектиран за Сан Себастиян, Сънданс и Торонто, където печели Специална награда, и Братя, носител на Наградата на публиката на Сънданс и на приз за актьорска игра в Сан Себастиян.  

ФИЛМОГРАФИЯ

1991 Фройд се изнася от къщи (Freud flyttar hemifran)
1992 Писмо за Юнас (Bev til Jonas)
1994 Да остане в семейството (Det bli’r I familien)
1995 Пансионът “Оскар” (Pensionat Oskar)
1997 Сектата (Sekten)
1999 Единствената (Den Eneste ene)
2000 Животът е шлагер (Livet ar en schlager)
2002 Обичам те завинаги (Elsker dig for evigt)
2004 Братя (Brodre)
2006 След сватбата (Efter brylluppet)
2007 Всичко, което изгубихме (Things We Lost in the Fire)
2009 Братя (Brothers)
2010 В един по-добър свят (Hævnen)

Купи билети

Програма


13.03.2011

Cineplex - 19:00;

15.03.2011

Люмиер - 20:30;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney