КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

УТРОБА / WOMB

Германия-Унгария-Франция, 2010, 107 мин
игрален , цветен
УТРОБА
alt
alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 4.5Продуценти - Герхард Майкснер, Роман Паул и Андраш Мухи
В ролите - Ева Грийн, Мат Смит, Лесли Манвил, Питър Уай, Ищван Ленарт
Музика - Макс Рихтер
Оператор - Петер Сатмари

Продукция - Razor Film Produktion, Inforg Stúdió, Asap Films, arte France Cinéma, ZDF/Arte, Boje Buck Produktion
Световен разпространител - The Match Factory

Ребека седи на верандата на самотна къща на плажа и си спомня как се е стигнало до „подаръка” в утробата ù…

Когато е малка, срамежливата Ребека гостува на дядо си и там се сприятелява с червенокосия Томи. По време на лятната ваканция в отдалечената крайбрежна част на страната двамата бързо се сприятеляват. Но дълбоката им връзка е прекъсната неочаквано, защото Ребека трябва да замине с майка си за Токио. 12 години по-късно Ребека се завръща в къщата на дядо си и се настанява да живее там. Тя открива Томи, който сега е студент. Между двамата протича силно привличане и докато те се опознават наново, Ребека разбира, че Томи е таял дълбоки чувства към нея, така както тя към него, през цялото време, откакто са разделени. Но разгорялата се страст помежду им приключва бързо със смъртта на Томи при катастрофа. Смазана от мъка Ребека чувства, че животът ù не може да продължи без любимия. Тя отива в скандалния Отдел за генетично репродуциране и въпреки че родителите на Томи, притеснени от евентуални нежелани последствия, неохотно ù разрешават да получи ДНК от сина им, тя твърдо е решена да зачене негов клонинг.

Животът с малкия Томи е изпълнен с чудеса и радост. Ребека му се отдава изцяло в отдалечената от цивилизацията общност на брега на морето. Но тя не може изцяло да загърби сложността на избора, който е направила преди години. Колко време ще съумее да опази тайната от малкия Томи и любопитните съседи? Може ли да го предпази от предразсъдъците към клонингите? Когато Томи порасне и се превърне в пълно копие на нейния любим, как Ребека ще му обясни странните си импулси, които го объркват?

Бенедек Флийгауф

Бенедек Флийгауф е определян за един от най-значимите режисьори в унгарския авангард, а филмите му са представяни и награждавани на много световни фестивали. Той печели „Златен леопард” в Локарно и наградата за игрален филм на фестивала „Алтернатива” в Барселона за Млечен път. Носителят на наградата на публиката от секцията „Форум” в Берлинале Дилър е показан на повече от 20 фестивала и получава похвалите на критиката за своя стегнат, напрегнат и минималистичен визуален и повествоватлен стил. Бенедек Флийгауф не е завършил киноуниверситет. Роден през 1974 г. в Будапеща, той е израснал в „обикновено разпадащо се семейство от средната класа”.

ФИЛМОГРАФИЯ

2001 Говорещи глави (Beszélö fejek)    
2001 Хипноза (Hypnos) – къс./short
2003 Гора (Rengetek)
2004 Дилър (Dealer)
2004 (A sor) – къс./short
2005 Транс (Pörgés) – къс./short
2007 Млечният път (Tejút)
2010 Утроба (Womb)

Купи билети

Програма


12.03.2011

Дом на киното - 22:30;

10.03.2011

Cineplex - 19:00;

13.03.2011

Люмиер - 18:15;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney