КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ХАРИ БРАУН / HARRY BROWN

Великобритания, 2009, 107 мин
игрален , цветен
ХАРИ БРАУН
alt
alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 8Режисьор - Даниъл Барбър
Продуценти - Кийт Бел, Дейвид Хигинсън, Крис Тайкиър
В ролите - Майкъл Кейн, Емили Мортимър, Йън Глен, Лиъм Кънингам, Джак О’Донъл, Чарли Крийд-Майлс
Музика - Рут Барет и Мартин Фипс
Оператор - Мартин Рухе
Сценарий - Гари Йънг

Продукция - Marv Films
Разпространител за България - А + Cinema

Награди и номинации

Наградите на сп. Емпайър” ’10 – Най-добър британски филм, номинации за актьор (Майкъл Кейн), трилър


Хари Браун (Майкъл Кейн) живее сам в един от мрачните блокове с общински жилища във Великобритания. Жена му умира бавно в болницата, а той прекарва времето си в кръчмата в партии шах с най-добрия си приятел Ленард. Около тях светът е в хаос. Кварталът им е превзет от враждуващи банди, които търгуват с наркотици и уреждат сметките помежду си безнаказано. Ролята на полицията, представлявана в случая от добросъвестния детектив Фрамптън (Емили Мортимър) и циничния ù партньор Хикок (Чарли Крийд-Майлс), се свежда до това да уведомява семействата на жертвите за след поредната престрелка. Режисьорът Даниъл Барбър се справя чудесно, като противопоставя старата Британия на Хари с уютните кръчми и наличието на почтеност на жестокостта на младите бандити в този мрачен свят. Когато Хари губи скъпа жертва при поредното разчистване на сметки между бандите, той решава да действа. Важното, което трябва да знаете в случая, е, че той е бивш кралски пехотинец, който се е борил години наред с ИРА в Ълстър. И така сцената е разчистена за класически сблъсък. След номинирания си за „Оскар” късометражен филм Барбър навлиза в игралното кино с поразителен игрален дебют, като демонстрира забележителен контрол на тона и темпото. Филмът се разгаря като бавен огън и загатва за много повече от простото удоволствие от възмездието. Барбър обръща внимание на автентичните детайли в местата на снимките и в героите си, но също така прибягва и до забележителни оглушителни престрелки.

Камерън Бейли, Торонто МФФ

Даниъл Барбър

Даниъл Барбър е следвал графичен дизайн в Училището по изкуства „Сейнт Мартин” в Лондон. Има много награди за рекламите, които е снимал. Режисьор е и на късометражния филм The Tonto Woman, който е номиниран за „Оскар” през 2007 г. Хари Браун е режисьорският му дебют в игралното кино.

ФИЛМОГРАФИЯ

2007 The Tonto Woman – къс./short
2009 Хари Браун (Harry Brown)

Купи билети

Програма


15.03.2011

Френски културен институт - 20:30;

16.03.2011

Euro Cinema - 19:00;

17.03.2011

Дом на киното - 21:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney