КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

МОИТЕ БРАТЯ / MY BROTHERS

Ирландия, 2010, 88 мин
игрален , цветен
МОИТЕ БРАТЯ
alt
alt alt

Оценете филма: Гласувай

Режисьор - Пол Фрейзър
Продуценти - Ребека О’Фланаган и Робърт Уолпоул
В ролите - Тими Крийд, Пол Кортни, Ти Джей Грифин
Оператор - Пи Джей Дилън
Сценарий - Уил Колинс

Продукция - Rubicon Films
Световен разпространител - Rubicon Films

През 1987 г. по време на празника на Вси светии (Хелоуин) трима братя се опитват да открият нов часовник за умиращия си баща.

Сериозният 17-годишен Ноел е обременен от многото отговорности, които носи. Нахаканият 11-годишен Поуди, който не е особено интелигентен, мечтае да вкарва голове за Ливърпул. Наивният 7-годишен Скуоли е маниак на тема Междузвездни войни, макар никога да не е гледал трите филма.

Те се качват на очукан фургон за доставка на хляб и се понасят из ирландската провинция към целта – автомат за продажба на часовници в Балибъниън. Докато сменят скоростите, те си крещят един на друг и постепенно напрежението между тях ескалира в „междубратски войни”. Но пътуването им може да ги отведе само у дома.

Сценаристът Пол Фрейзър дебютира в игралното кино с този филм, в който демонстрира усет към улавяне и пресъздаване на препирните, заяжданията и закачките между братята. По този начин той превръща пътуването на тримата във вълнуващо размишление за силата на семейството и прошката, което изпълва тази трогателна драмедия с душа.

Дейвид Фиър, Мил Вали МФФ

Пол Фрейзър

Пол Фрейзър е английски сценарист, актьор и режисьор, роден през 1973 г. във Великобритания. За късометражния си дебют като режисьор Мръсникът е номиниран за „Златна мечка” в съответната категория на фестивала в Берлин. Заедно с Шейн Медоус е носител на наградата за сценарий за 24/7 на фестивала в Солун.

ФИЛМОГРАФИЯ

2006 Мръсникът (Scummy Man) – къс./short
2010 Моите братя (My Brothers)

Купи билети

Програма


09.03.2011

Дом на киното - 21:00;

10.03.2011

Дом на киното - 16:00;

15.03.2011

Люмиер - 16:30;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney