КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

THE RUNAWAYS / THE RUNAWAYS

САЩ, 2010, 106 мин
игрален , цветен
THE RUNAWAYS
alt
alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 9.8Продуценти - Арт Линсън, Джон Линсън и Уилям Поулад
В ролите - Кристен Стюарт, Дакота Фанинг, Майкъл Шанън, Стела Мейв, Скот Тейлър-Комптом, Майкъл Шанън
Оператор - Беноа Деби

Продукция - River Road Entertainment, Linson Entertainment
Световен разпространител - Summit Entertainment
Разпространител за България - Tandem Film

Награди и номинации

Филмовите награди на MTV ’10 – номинация за Най-добра целувка (Кристен Стюарт и Дакота Фанинг); Награди „Изборът на тийнейджърите” ’10 – номинация за Най-добър филм: драма, актриса в драма (Кристен Стюарт и Дакота Фанинг)


В кастинга за The Runaways има очевиден гег, защото той включва току-що преминалата в групата на пълнолетните Кристен Стюарт с похотливото ù излъчване и все още малолетната, но оскъдно облечена Дакота Фанинг съответно в ролите на Джоан Джет и Чери Къри, фронтменки на заредената с хиперсексуалност и предхождаща пънка тийнейджърска сензация от 70-те години Тhe Runaways. Във филма ще видите сладката малка Дакота, която се перчи в корсет, и момичето от Здрач, което смърка невероятни количества кокаин. Но под стилната режисура на Флория Сиджизмонди тази лека шега се превръща в сериозен филм.

През 1975 г. Лос Анджелис изглежда като най-лошото място на света между убийствата на групата на Менсън и обвинението срещу Роман Полански в изнасилване. Харизматичният Ким Фаули е странна птица, но и музикален продуцент, който събира няколко момичета, за да създаде „продукт” въз основа на „женското либидо” вместо на женската еманципация. Чери и Джоан бързо стават най-добри приятелки, докато се наливат с краден алкохол от долнопробни марки под олющената табела Холивуд. Момчешки изглеждащата Джоан е като Клайд, а секси бляскавата Чери е нейната Бони. С измисления от Фаули девиз за началото на концертите „Искам оргазъм!” момичетата, които са едва на около 16 години, искат да убедят света, че са видели и преживели много, но всъщност са твърде млади и не толкова умни и затова им трябва известно време, за да открият и обратната страна на демонстрираното си сексуално любопитство.    

Джет едновременно привлича и внушава опасност, излъчва и апатия, и целенасоченост и играта на Стюарт е хиперреалистична, по-скоро в традицията на Брандо, отколкото на Бела Суон. Актрисата умело се превъплъщава в образа и това е рисковано, защото публиката на Здрач, която я направи атрактивно за продуцентите име, може и да не я възприеме като прекалено разсъждаваща героиня. Фанинг пък отива в другата посока, като смело залага на физическата страна на ролята си.

Карина Лонгуърт, Вилидж войс

Флория Сиджизмонди

Флория Сиджизмонди е фотограф и режисьор. Родена е в Италия, но когато е на 2-годишна възраст, семейството ù се мести в Онтарио, Канада. Освен с фотографските си изложби, Сиджизмонди е известна и като режисьор на музикални видеоклипове на музиканти и групи като Мерилин Менсън, Дейвид Бауи, Tрики, Филтър, Кристина Агилера, Кюър, Уайт страйпс, Мюз и др.

ФИЛМОГРАФИЯ

2006 Постмодерно блаженство (Postmortem Bliss) – къс./short
2010 (The Runaways)

Купи билети

Програма


12.03.2011

Френски културен институт - 21:00;

20.03.2011

Дом на киното - 19:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney