КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

РОКО И НЕГОВИТЕ БРАТЯ / ROCCO E SUOI FRATELLI

Италия-Франция, 1960, 177 мин
игрален , черно-бял
РОКО И НЕГОВИТЕ БРАТЯ
alt
alt alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 9.67Режисьор - Лукино Висконти
Продуцент - Гофредо Ломбардо
В ролите - Ален Делон, Ренато Салватори, Ани Жирардо, Катина Паксину, Алесандра Панаро, Спирос Фокас, Макс Картие
Музика - Нино Рота
Оператор - Джузепе Ротуно
Сценарий - Сузо Чеки д’Амико, Паскуале Феста Кампаниле, Енрико Медиоли, Масимо Франчиоза и Лукино Висконти

Продукция - Titanus, Les Films Marceau

Награди и номинации

Венеция ‘ 60 – Специална награда, наградата на ФИПРЕСИИ и номинация за „Златен лъв”; Давид на Донатело ‘ 61 – Продуцент (поделена); Награди „Сант Жорди” ‘62 – Най-добра чуждестранна актриса (Ани Жирардо), номинация за филм на годината; БАФТА ’62 – Номинации за най-добър филм и актриса (Ани Жирардо)


Семейство от Южна Италия заминава за големия град на север – Милано, за да започне нов живот. Постепенно всеки от членовете му поема в своя посока и семейната общност се разпада. Филмът е разказан под формата на епическа поема, в която всяка строфа е посветена на един от членовете.

Роко е братът с добро сърце, който се влюбва в момичето на брат си Симоне – проститутката Надя. С нежелание той се отдръпва, но това не води до нищо добро – Симоне в крайна сметка убива любимата си. Останалите братя се разпръсват от семейния дом и започват да водят честен самостоятелен живот. Единствен Роко се измъчва от трагедията и иска да се върне там, където е израснал. 

Сценарият издава, че е писан от много ръце, но динамичната и стилна режисура на Висконти движи уверено действието напред. Основната сюжетна линия, която е подкрепена от чувствителната и умело направлявана игра на Ален Делон като Роко, Ани Жирардо като проститутката и Ренато Салватори като Симоне, е забележително въздействаща. Операторската работа на Джузепе Ротуно в северния метрополис се характеризира със суров реализъм и залага на действието.

Варайъти

Лукино Висконти

Лукино Висконти ди Модроне, граф Лонате Поцоло (роден на 2 ноември 1906) е италиански театрален, оперен и кинорежисьор, както и сценарист. Реалистичният му подход към героите му, които са в конфликт със съвременността допринасят неимоверно за революционното развитие на италианското кино след Втората световна война и му спечелват призвание като баща на неореализма. През 1935 г. Висконти става асистент на френския режисьор Жан Реноар, който развива в младия мъж чувствителността му към обществените и политическите проблеми. Носител е на множество награди, сред които „Златен лъв” за Сандра, наградата на ФИПРЕССИ и специалната награда за Роко и неговите братя, „Златна палма” за Гепардът, както и юбилейната награда за 25-ата годишнина на фестивала в Кан за Смърт във Венеция.

ИЗБРАНА ФИЛМОГРАФИЯ

1942 Натрапливост (Ossessione)
1951 Най-красивата (Bellissima)
1954 Чувство (Senso)
1960 Роко и неговите братя (Rocco e i suoi fratelli)
1962 Бокачо 70 (Boccaccio 70) – новелата „Работата” segment “Il lavoro”
1963 Гепардът (Il gattopardo)
1969 Залезът на боговете (La caduta degli dei)
1971 Смърт във Венеция (Morte a Venezia)
1972 Лудвиг (Ludwig)
1974 Семеен портрет в интериор (Gruppo di famiglia in un interno)
1976 Невинният (L’innocente)

Купи билети

Програма


25.03.2011

Дом на киното - 18:30;

26.03.2011

Одеон - 18:30;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney