КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ХЮ ХЕФНЪР: ПЛЕЙБОЙ, АКТИВИСТ И БУНТАР / HUGH HEFNER: PLAYBOY, ACTIVIST AND REBEL

Канада, 2009, 124 мин
документален , цветен
ХЮ ХЕФНЪР: ПЛЕЙБОЙ, АКТИВИСТ И БУНТАР
alt
alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 3.5Режисьор - Бригите Берман
Сценарий - Бригите Берман
Продуценти - Бригите Берман, Питър Реймонт и Виктор Солники
С участието на - Хю Хефнър, Джоан Бейз, Тони Бенет, Джеймс Каан, Тони Къртис, Джеси Джексън, Джордж Лукас, Джени МакКарти, Джийн Симънс
Музика - Джеймс Марк Стюарт
Оператор - Джон Уестхюсър

Продукция - Metaphor Films
Световен разпространител - Arrow Entertainment

Това е първият напълно оторизиран документален филм за живота на основателя на „Плейбой” Хю Хефнър и многото му битки с ултрарелигиозните, войнстващите феминистки и цензурата. Оказва се, че може би най-големият донжуан през последните 100 години е и един от най-прямите и убедителни защитници на свободата на словото. Когато създава „Плейбой” във времето на стагнация през 50-те години, Хефнър трябва да води епични битки с най-консервативно настроените религиозни представители, за да не бъде възприемано списанието като порнография. Изумителен е фактът, че той се е отървал на косъм от затвора заради публикуването на снимки на голи – макар и в рамките на благоприличието – модели, които се събличат доброволно и на всичкото отгоре са добре платени. За първи път на екран Хеф разказва какви войни е водил през годините с противници като войнстващите феминистки на Глория Стайнън през 70-те. Десетилетие по-рано пък той се бори за гражданските права на цветнокожите, като настоява музиканти и комици с тъмен цвят на кожата като Дик Грегъри да получат разрешение да забавляват посетителите в клубовете на „Плейбой” в южните щати. Интересното според филма е, че повечето от опонентите на Хефнър в крайна сметка са спечелени от неговия чар.

Крис Бъмбрей, joblo.com

Купи билети

Програма


08.03.2011

Френски културен институт - 20:30;

15.03.2011

Дом на киното - 21:45;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney