КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО / PRESUNTO CULPABLE

Мексико, 2008, 87 мин
документален , цветен
ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО
alt
alt

Оценете филма: Гласувай

Продуценти - Роберто Ернандес, Исел Ибара, Марта Соса и Лайда Негрете
Оператори - Амир Галван Сервера, Джон Грило, Лорензо Хагерман и Луис Дамиан Санчес

Продукция - Abogados con cámara, Beca Gucci Ambulante
Световен разпространител - Films Transit International

Награди и номинации

Белфаст ’09 – Наградата „Братя Мейсълс” за документален филм; Копенхаген МДФФ ’10 – Наградата на Амнести интернешънъл; „Документа” Мадрид ’10 – Най-добър документален филм, награда на публиката; Лос Анджелес ’10 – Наградата на публиката за най-добър документален филм; Сан Франсиско ’10 – Наградата за документален филм „Голдън гейт”; Гуадалахара ’10 – Най-добър документален филм; Сараево ’10 – Наградата на публиката


Виновен до доказване на противното разказва болезнената история на един мъж, който се оказва в неподходящото време на неподходящото място.

Един декемврийски ден през 2005 г. в Мексико, докато страда заради любовна разлъка, Хосе Антонио Зунига отправя следната молитва: „Господи, убий ме или ме хвърли в затвора!” Седмица по-късно едно момче го посочва от полицейска кола и той е арестуван, за да бъде обвинен в убийство. 48 часа по-късно вече е в затвора, защото съдията, който дори не го е разпитал, го е осъдил на 20 години лишаване от свобода заради свидетелството на един-единствен несигурен очевидец. Двама мексикански адвокати и по неволя кинематографисти, открити от приятелите на Хосе Антонио, отиват при него с включена камера и с надеждата, че делото ще може да се обжалва. Бъдещето изглежда многообещаващо, но делото е върнато за преразглеждане на същия съдия. Единствената разлика този път е, че камерата ще запечата всеки ход на прокуратурата. Чрез невероятната двугодишна борба на един мъж за свобода Виновен до доказване на противното разказва за будещия недоумение принцип, залегнал в мексиканската юридическа система, че обвиняемият е виновен до доказване на противното.

Програма


09.03.2011

Чешки център - 20:00;

08.03.2011

Френски културен институт - 18:30;

17.03.2011

Френски културен институт - 17:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney