КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

КОНЦЕРТЪТ / CONCERTUL

Франция-Италия-Румъния-Белгия, 2009, 119 мин
игрален , цветен
КОНЦЕРТЪТ
alt
alt alt alt alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 7Режисьор - Раду Михайлеану
Сценарий - Раду Михайлеану, Матю Робинс и Ален-Мишел Блан
Продуцент - Ален Атал
В ролите - Алексей Гушков, Мелание Лоран, Дмитрий Назаров, Валерий Баринов, Франсоа Берлеан, Миу Миу
Музика - Лоран Даян
Оператор - Арман Амар

Продукция - Oï Oï Oï Productions, Les Productions du Trésor, France 3 Cinéma, Europa Corp., Castel Film Romania, Panache Productions, Radio Télévision Belge Francophone, BIM Distribuzione
Разпространител за България - Radi Vision

Преди 30 години уважаваният диригент на оркестъра на Болшой театър Андрей Симонович Филипов е уволнен, защото е назначил евреи музиканти. Сега той е прост чистач в театъра, когато случайно научава, че театър Шатле в Париж кани оркестъра на Болшой театър да изнесе концерт там. Филипов решава да събере бившите си колеги и да свирят във френската столица вместо истинския оркестър. Той иска за солистка пред своите стари музиканти – евреи и роми – младата виртуозна цигуларка Ан-Мари Жаке. Ако всички успеят да преодолеят трудностите, които им предстоят, последният им концерт може да се превърне в истински триумф.   

Роденият в Румъния Михайлеану има усет към разказването на сърдечни човешки истории за низвергнатите, а тук му помагат още две неща. Първото е Мелани Лоран, която ни е позната от ролята си в Безславните копилета, а второто е вълнуващият до сълзи и добре монтиран финал с изпълнението на оркестъра на прекрасния концерт за цигулка в до мажор на Чайковски.

Раду Михайлеану

Раду Михайлеану (роден на 23.04.1958 г. в Букурещ) е френски режисьор и сценарист. Той емигрира от Румъния през 1980 г. и завършва Института по кинематография в Париж. Работил е като монтажист, а по-късно и като асистент-режисьор по няколко филма на Марко Ферери през 80-те години. За филма си Живей и бъди! получава наградите на „Европа синема”, на публиката в секцията „Панорама” и на икуменическото жури на Берлинале. Влак на живота пък е отличен с наградата на публиката на Сънданс, призовете „Anicaflash” и на ФИПРЕССИ във Венеция.

ФИЛМОГРАФИЯ

1993 Предателство (A trada)
1997 Добър ден, Антоан (Bonjour Antoine) – ТВ/TV
1998 Влак на живота (Trenul vietii)
2002 Пигмеите на Карло (Les pygmées de Carlo) – ТВ/TV
2005 Живей и бъди! (Va, vis et deveins)
2009 Концертът (Concertul) 

Купи билети

Програма


05.03.2011

Дом на киното - 22:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney