КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

НАПУСКАМ ТЕ / PARTIR

Франция, 2009, 85 мин
игрален , цветен
НАПУСКАМ ТЕ
alt
alt alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 10Режисьор - Катрин Корсини
Продуценти - Фабиен Воние и Мишел Сейду
В ролите - Катрин Скот Томас, Серхи Лопес, Иван Атал, Бернар Бланкан, Аладин Рейбел
Оператор - Агнес Годар
Сценарий - Катрин Корсини в сътрудничество с Гаел Масе

Продукция - Pyramide Productions, Caméra One, VMP, Solaire Production
Световен разпространител - Pyramide International
Разпространител за България - Van Kris

Награди и номинации

Сезар ’10 – Номинация за Най-добра актриса (Катрин Скот Томас)


Напускам те е пламенна любовна драма за съпруга и майка от по-богатите среди на средната класа, която пощурява, след като се влюбва. Страстта разтърсва из основи всички слаби страни на съществуването ù и нейният стабилен, уреден и щастлив живот започва да ù изглежда като непоносима безсмислена измама, с която тя изневерява на дълбоката си същност.

Кристин Скот Томас е в ролята на жената, която среща нов мъж и започва да се пробужда. Тигърът е освободен от клетката си и няма връщане назад. Копнежът и страстното желание изпълват героинята с подобна на болестно състояние екзалтация – опасност, която може да зарази всеки без предупреждение. И на определена възраст тя е особено рискована. Филмът на френската режисьорка черпи вдъхновение от действителността – една жена на 47 или 48 години поглежда в огледалото и осъзнава, че чувства нещо, което отдавна вече е трябвало да ù се случи. Тя е изпълнена с цялото желание на вселената, но ù остават още около пет минути младост и ако сега не се хвърли към предоставената ù възможност, никога няма да има друг шанс. В това няма нищо странно. И затова филмът става напрегнат.

Сюзан е била физиотерапевт, преди да се посвети на семейството си. Сега иска отново да работи. Мъжът ù, безцеремонен и надменен лекар, наема испанския работник Иван да построи кабинет за Сюзан до къщата им. В рамките на няколко дни Сюзан и Иван започват да се опознават. А след това се опознават съвсем отблизо.

Напускам те не е поетичен филм за любовта, а по-скоро прозаичен поглед към секса. Корсини е много добра в представянето на ситуацията, без да си позволява да я коментира. По този начин успяваме да видим отвъд героите и да си направим собствени заключения. Докато наблюдаваме събитията в центъра на бурята или извън нея, осъзнаваме в кой момент нещата започват да излизат извън нормалните си рамки.

Мик ЛаСал, Сан Франсиско Хроникъл

Катрин Корсини

Катрин Корсини е френска режисьорка и сценаристка, родена на 18 май 1956 г. От 1982 г. насам е режисирала 18 игрални, телевизионни и късометражни филма. Игралният ù филм Повторението е номиниран за „Златна палма” на фестивала в Кан през 2001 г.

ИЗБРАНА ФИЛМОГРАФИЯ

1988 Покер (Poker)
1994 Любовниците (Les amoureux) 
1999 Новата Ева (La nouvelle Ève)
2001 Повторението (La répétition)
2003 Малко женени (Mariées mais pas trop)
2006 Амбиция (Les ambitieux)
2009 Напускам те (Partir)

Купи билети

Програма


15.03.2011

Одеон - 18:00;

16.03.2011

Френски културен институт - 20:30;

17.03.2011

Euro Cinema - 17:15;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney