КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

НЕЛЕГАЛНИ / ILLÉGAL

Белгия-Люксембург-Франция, 2010, 90 мин
игрален , цветен
НЕЛЕГАЛНИ
alt
alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 5.33Продуценти - Жак-Анри Бронкар и Оливие Бронкар
В ролите - Ан Косенс, Есе Лоусън, Габриела Перес, Александър Гончаров, Кристел Корнил, Олга Жданова
Музика - Линго, Андре Джезук и Марк Мержен
Оператор - Томазо Фиорили

Продукция - Versus Production, Iris Productions, Dharamsala, Prime Time, Radio Télévision Belge Francophone (RTBF)
Световен разпространител - Films Distribution

Награди и номинации

Кан ’10 – Наградата „САКД” от „Петнайсетдневката на режисьорите”


Нелегалната руска емигрантка Таня живее заедно с 13-годишния си син Иван в Белгия от осем години. Двамата са се вписали в новата си родина, но живеят в постоянен страх, че ще бъдат подложени на проверка от страна на властите. Когато това се случва, Таня е задържана в лагер за нелегални емигранти.

Тъй като единственото желание на Таня е да предпази сина си от депортиране, придържането към тази гледна точка помага на Масе-Депас да избегне уловките на жанра. Неговата основна задача е не да покаже какво се случва в подобни лагери, макар че филмът не си затваря очите пред действителността в тези институции. Благодарение на запознанствата, които Таня завързва, ние се срещаме с „обитателите” на лагера – другите бежанци, пазачите и полицаите. Всички те са в ужасяващи нечовешки отношения помежду си. Както в дебютния си филм Клетки, така и тук Масе-Депас крие режисьорското си присъствие зад натоварващ, но не и тромав или скучен сюжет и макар понякога да го прави за сметка на героите си, той успява да внуши универсалната си идея, заключена между бунта и неразбирането.

Орор Енгелен, Cineeuropa.org

Оливие Масе-Депас

Още с първите си два късометражни филма – Топлата стая и Под сянката, роденият в Белгия през 1974 г. режисьор Оливие Масе-Депас се фокусира върху силни героини, които не се спират пред нищо, докато не получат това, към което се стремят. С тези два филма режисьорът печели около 60 награди от филмови фестивали по цял свят. Първият му игрален филм Клетки е селектиран за участие на фестивалите в Рим и Торонто и се радва на комерсиален успех в Белгия.

ФИЛМОГРАФИЯ

2000 Топлата стая (Chambre froide) – къс./short
2004 Под сянката (Dans l'ombre) – къс./short
2006 Клетки (Cages)
2010 Нелегални (Illégal)

Купи билети

Програма


09.03.2011

Люмиер - 16:15;

15.03.2011

Одеон - 21:30;

05.03.2011

Люмиер - 14:30;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney