КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

№ 1 / № 1

България, 2011, 75 мин
игрален , цветен
№ 1

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 9.13Изпълнителен продуцент - Пламен Йорданов
В ролите - Филип Аврамов, Ивайло Захариев, Николай Станоев, Ивайло Драгиев, Мартин Ружин, Димитър Тангълов, Константин Станчев
Музика - Борис Чангъров
Оператор - Стефан Куцаров
Сценарий - Атанас Христосков и Явор Михайлов

Продукция - Incoms Project, Bulgarian National Television

Елитната 81-ва езикова гимназия се помещава в една сграда с кварталното 16-о училище – съжителство, съпроводено с редица конфликти. Нещата се влошават, след като момче от елитната гимназия прерязва въжетата на двама ученици от 16-о училище, ремонтиращи фасадата на сградата. Инцидентът ескалира напрежението и предизвиква желание за мъст. Но под повърхността на хладното излагане на фактите стоят редица човешки съдби. Учителят по литература Стефан се опитва да извади учениците от затворения кръг на перманентно насилие и нищета, но самият той има доста лични проблеми за решаване. Алекс е лидер на учениците от 16-о училище и когато не участва в сбивания, търси спасение от заобикалящата го действителност в рисуването на графити. Какво ще стане с него?

Ученическо насилие, обезверени учители, проблемни и цинични младежи – това не е репортаж от късните новини, а историята в дебютния филмов проект N1 на режисьора Атанас Христосков.

Атанас Христосков

Атанас Христосков е роден през 1976 г. в гр. София. Завършва „Международен туризъм” в УНСС през 2002 г. и „Филмова и ТВ режисура” през 2008 г. в НБУ.

Работил е като сет супервайзър на визуални ефекти към „Ню Бояна Филмс”, копирайтър, арт директор и режисьор на телевизионни реклами към РА „Лео Бърнет“, България. Автор е на над 10 документални и късометражни игрални филма и режисьор на няколко ТВ предавания, сред които популярното и обичано „Господари на ефира”.

N1 e игрален дебют на Атанас Христосков.

ФИЛМОГРАФИЯ

2006 България – страна на неограничените невъзможности (A Country Of Unlimited Impossibilities) – къс./short
2007 Дъждовни капки (The Raindrops) – къс./short
2011 N1 (N1)

Купи билети

Програма


09.03.2011

Люмиер - 20:15;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney