КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

СЦЕНА НА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО / SCENA DEL CRIMINE

Холандия-Италия, 2010, 74 мин
документален , цветен
СЦЕНА НА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО
alt
alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 8Продуценти - Франк ван ден Енгел, Чиро Качиола и Марчело Анселмо
Музика - Роналд Коол
Оператор - Жако вант Хоф
Сценарий - Валтер Стокман
Режисьор - Валтер Стокман

Продукция - Zeppers Film, VPRO
Контакт - Zeppers Film & TV

„По-добре да чуеш как портата на затвора хлопва зад теб, отколкото църковните камбани да бият”, гласи неаполитанска поговорка. По-добре да си в затвора, отколкото мъртъв. Така горчиво се шегуват помежду си младежите в затвора на остров Низида край бреговете на Неапол, за да се самоуспокоят, че това не е най-страшното, което би могло да им се случи.

Сцена на местопрестъплението е заснет в седем „сцени на местопрестъплението”, които започват и завършват на острова Изида. Междувременно се запознаваме с града, чийто живот е предопределен от правилата на подземния свят. Чуваме история на една баба, която разказва за убития си внук. В отдела по съдебна медицина в полицията детектив Баяно споделя как бившите му съученици един по един са станали жертви на мафията. Във военната академия се стремят да се противопоставят на хаоса в града с организирани мерки. Крадецът на дребно Мауро е под домашен арест и е на път да умре от скука, докато от прозореца си жадно наблюдава оживените улици на Неапол…

Програма


09.03.2011

Френски културен институт - 21:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney