КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

DZI CROQUETTES / DZI CROQUETTES

Бразилия, 2009, 110 мин
документален , цветен
DZI CROQUETTES
alt
alt alt alt alt alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Оператор - Жоржи Гало
Сценарий - Татяна Иса
Режисьори - Рафаел Алварес и Татяна Иса
Музика - Клаудио Линс

Продукция - Canal Brasil, TRIA Productions
Контакт - TRIA Productions

Награди и номинации

Рио де Жанейро ’09 – Специалната награда за най-добър документален филм, наградата на публиката; Сао Пауло ’09 – Наградата на публиката за най-добър бразилски документален филм, наградата „Итамарти”; Бразилски МФФ, Маями ’10 – Наградата на публиката


През 70-те години на 20-и век, когато в Бразилия се налага агресивна военна диктатура, уникалната танцова и театрална трупа „Dzi Croquettes” намира свой начин да ù се противопостави с хумор и насмешка. Въпреки че военният режим налага цензура върху нея и дори я забранява, трупата променя драстично движението за гей права и създава нов сценичен език, повлиял цяло едно поколение. С помощта на интервюта и архивни кадри от представления режисьорите Рафаел Алварес и Татяна Иса разкриват как се сформира трупата, показват неуморимия перфекционизъм на членовете ù и неочаквания подарък, който съдбата им поднася в лицето на Лайза Минели, станала своеобразна тяхна кръстница. В същото време филмът е и искрен разказ за тъжните последни години на „Dzi Croquettes”, когато напрежението, личностните сблъсъци, СПИН и дори убийство водят до разпадането ù. През всичките години на своето съществуване трупата не се страхува нито за миг да предизвика общоприетите представи за това какво е „женствено” или „мъжествено”.

Купи билети

Програма


11.03.2011

Френски културен институт - 21:00;

14.03.2011

Дом на киното - 14:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney