КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ДОНОМА / DONOMA

Франция, 2010, 140 мин
игрален , цветен
ДОНОМА
alt
alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 9.5Оператор - Джин Каренар
Режисьор - Джин Каренар
Сценарий - Джин Каренар
В ролите - Саломе Бешман, Емилия Деру-Бернал, Секуба Дукуре, Лаура Кпегли, Матийо Лонгат
Музика - Франк Виябела
Продуцент - Лоранс Ласкари

Продукция - Donoma Prod
Контакт - Donoma Prod

Учителка е в сложни взаимоотношения със свой ученик. Момиче решава да се жертва в името на оздравяването на сестра си и чака знак от Бог. Фотографка настанява у дома си бездомник при условие да съжителстват мълчаливо. Посветен на проблемите в общуването между хората, Донома се фокусира върху тримата си герои, чиито пътища се пресичат.
 
Този забележителен експериментален филм показва разпадането на сложните отношения между героите си. Въпреки че са поставени в различни ситуации, образите се изправят пред подобни бариери, когато започват връзка. Докато общуват помежду си, изплуват дълбоко скрити елементи като желание за власт, съблазняване, тишина и жертвоготовност. Редно е да отбележим уменията на режисьора, който засяга важни житейски проблеми чрез изпълненията на млади хора, за които е ясно, че нямат достатъчно жизнен опит, за да са ги преживели сами. Забележителен дебютен филм.
 
Пусан МФФ

Джин Каренар

Джин Каренар е роден през 1981 г. в Хаити, но израства в Того и Гвинея. През 1998 г. се премества в Париж, където завършва философия в университета. Заснел е няколко късометражни филма и видеоклипа. Донома е първият му игрален филм.

ФИЛМОГРАФИЯ

2010 Донома (Donoma)

Купи билети

Програма


12.03.2011

Френски културен институт - 16:30;

16.03.2011

Люмиер - 14:00;

17.03.2011

Одеон - 20:30;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney