КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ЦВЕТЯ НА ЗЛОТО / FLEURS DU MAL

Франция, 2010, 100 мин
игрален , цветен
ЦВЕТЯ НА ЗЛОТО
alt
alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 9.5Режисьор - Давид Дуса
Продуцент - Емили Блеза
В ролите - Рашид Юсеф, Алис Белаиди
Оператор - Армин Францен
Сценарий - Давид Дуса, Рафаел Мае, Луис Молиер и Майк Сенс

Продукция - Sciapode
Световен разпространител - Sciapode

Вдъхновяваща и изпълнена с живот любовна история за момче със свободен дух, което се носи из Париж, танцувайки, и иранско момиче бежанка в Града на светлините. Двамата следят какво се случва с другия, както и в Иран по време на Зелената революция чрез ЮТюб, Туитър и Фейсбук. Игрален дебют на Давид Дуса, който отказва да следва правилата.

През 2009 г. Зелената революция достига до цял свят благодарение на социалните мрежи в интернет. Репортажите, които се появяват в тях, са ужасяващи. Например някоя си Marjane_lime поства в Tуитър: „Не знам кога пак ще имам интернет отведоха 1 от нас, ще го измъчват да получат имена, трябва да се изнасям бързо.” Благодарение на призиви в интернет в Техеран се организират автомобилни задръствания или се спира подаването на ток.

Дръзновената история на младите влюбени Геко и Анахита се развива паралелно с раздвижването на масите в Иран, което е посрещнато с нарастваща жестокост от правителството. В кадър постоянно се появяват съобщения от Туитър, като „Какво ново?” и „преди по-малко от 5 секунди”, които стават органична част от филма и от живота на Геко и Анахита.

Давид Дуса

Давид Дуса е роден през 1979 г. в Унгария, но е израснал в Швеция и Южна Африка. Завършва кинорежисура в Гьотеборг и Париж. За късометражния си филм Амин получава наградата на UIP на фестивала в Ротердам. Дуса работи и като асистент-режисьор, монтажист и сценарист.

ФИЛМОГРАФИЯ

2006 Машина (Machine) – къс./short
2007 Амин (Amin) – къс./short
2008 Разстояния (Distances) – къс./short
2009 Див звяр (Cacheux) – къс./short
2009 Цветя на злото (Fleurs du mal)

Купи билети

Програма


12.03.2011

Френски културен институт - 19:00;

06.03.2011

Люмиер - 13:00;

15.03.2011

Люмиер - 14:30;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney