КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ROBERT BOSH STIFTUNG ПРЕДСТАВЯ / ROBERT BOSH STIFTUNG PRESENTS

Различни държави, 2009, 25-57 мин
късометражен , цветен
ВСИЧКО Е НОРМАЛНО. КАРТИНИ ОТ ЖИВОТА В ЕСТОНИЯ И ГЕРМАНИЯ
alt
alt alt alt

Оценете филма: ГласувайУ ДОМА
Германия-Сърбия, 2009, 25’
РЕЖИСЬОР: Ненад Микалчки

Двама млади мъже са депортирани от Германия в Косово – страната, която едно време е била тяхна родина, но сега вече не се чувстват като у дома си в нея и не говорят местния език. Сръбският режисьор заедно със своя немски продуцент е създал вдъхновяваща история за двама роми от клана Ашкали, които пътуват към немскоговорящата част на Сърбия.

РЕМОНТ
Германия-Румъния, 2009, 25’
РЕЖИСЬОР: Пол Негоеску

Филмът разказва три лични истории. Майката Дойна се опитва да прави ремонт у дома, но не си взима отпуск от работа. Синът ù Алекс няма време нито да ù помага, нито да се вижда с приятелката си, защото крайният срок за предаването на дипломната му работа наближава. Бабата Флори настоява да се включи с каквото може в ремонта, но нейната помощ не винаги е желана. И макар и тримата да имат най-добри намерения, в крайна сметка стигат до кавга.

ВСИЧКО Е НОРМАЛНО. КАРТИНИ ОТ ЖИВОТА В ЕСТОНИЯ И ГЕРМАНИЯ
Германия-Естония, 2010, 57’
РЕЖИСЬОРИ: Хелика Пиков, Сандра ван Слотен и Фолкер Мария Енгел

Картини от ежедневието в Рухну, Байришцел, Талин и Шверин. На миниатюрния остров Рухну, където най-дългата улица е 3 км, самотникът Витали се надсмива над морално разложения капитализъм, но е горд собственик на два мерцедеса. Фермерката Габи, която живее насред горите на Бавария, се оплаква от строгата немска бюрократична система и не иска да приеме факта, че времето на малките семейни ферми е безвъзвратно отминало. Пенсионираният учител Кристоф от източногерманския град Шверин се опитва да се пребори с последния оцелял на Запад паметник на Ленин. Политическият активист Маире от Талин все още усеща заплаха от съседна Русия и настоява комунистите престъпници да бъдат наказани веднъж завинаги.

Програма


12.03.2011

Чешки център - 16:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney