КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

BEST BALKAN SHORTS / BEST BALKAN SHORTS

Различни държави, 2010, 7 - 20 мин
късометражен , цветен
РЕКВИЕМ ЗА КОСОВО
alt
alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 9.86

ГРАДСКО НАСТРОЕНИЕ
Румъния, 2010, 7’
РЕЖИСЬОР: Руксандра Гитеску

Двама приятели искат да си прекарват добре и да се забавляват, затова снимат нощните си приключения. Но в един момент нещата излизат извън контрол. Дали те показват симпатични герои и внушават добро настроение, или разкриват тъмните страни на характера си?

ЖЪЛТА ЛУНА

Хърватска, 2010, 17’
РЕЖИСЬОР: Звонимир Юрич

Новата млада съседка се отбива от учтивост в съседния апартамент, където живее бременна жена. Двете пият кафе и си приказват, като в един момент бременната я моли да остане да ù прави компания за по-дълго, тъй като се чувства самотна. Тя обаче не иска да сподели какво я е довело до това ù състояние.

ПОВОД ЗА ВОЙНА
Гърция, 2010, 11’
РЕЖИСЬОР: Йоргос Зоис

Гърция след удара на световната финансова криза. Филмът акцентира върху изкуството да се редиш на опашка на ново непокорно ниво под надслов „Ако един падне, падат всички.”

РЕКВИЕМ ЗА КОСОВО
Косово, 2010, 20’
РЕЖИСЬОР: Димитри Исмалаидж

7-годишната Фатмира живее в следвоенно Косово и като всяко дете вярва, че ще може отново да види починалата си майка като „зана” (горска фея в албанския фолклор). Госпожа ООН е съдийка от Обединените нации, която е в Косово, за да помага в изграждането на новата правна система на страната. Но тя страда, защото нейната дъщеря е на смъртно легло.

Програма


12.03.2011

Чешки център - 18:00;

14.03.2011

НАТФИЗ - 13:30;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney