КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ОТ СВИЩОВ / МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ОТ СВИЩОВ

България, 2011, 55 мин
документален , цветен
МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ОТ СВИЩОВ
alt
alt alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 9.7Продуценти - Станимир Трифонов, Стефан Вълдобрев, Драгомир Керанов, Зорница Попова
Оператор - Крум Родригес

Продукция - Across Works, Vreme Film Studio

Разказвайки за странната човешка мечта да бъдеш кръстен на любимия си отбор, режисьорът Стефан Вълдобрев ни пренася в света на един строителен работник и колоритните му приятели и създава вълнуващ портрет на днешна България с нейните неспокойни, лутащи се хора, толкова разочаровани от действителността у нас, че духом живеят или на друго място, или в друго време.

Историята започва от Свищов, проследява битката на героя със системата, отвежда ни до стадион Олд Трафорд при неговия идол Димитър Бербатов и завършва на брега на Дунав, поставяйки въпроса за собствената ни идентичност, за това кои сме и какви искаме да бъдем.

Стефан Вълдобрев

Стефан Вълдобрев е роден през 1970 г. в Стара Загора. През 1993 г. завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ и през следващите години играе в 10 игрални филма и в повече от 40 театрални постановки. През 2006 г. специализира режисура във филмовата академия FAMU в Прага, Чехия. Автор е на късометражни филми, телевизионни предавания и музикални клипове. Манчестър Юнайтед от Свищов е първият му документален филм.

ФИЛМОГРАФИЯ

2006 Хана (Hana) – къс./short
2007 Скрито (Hide) – къс./short
2011 Манчестър Юнайтед от Свищов (My Mate Manchester United) – док./doc.

Купи билети

Програма


10.03.2011

Люмиер - 18:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney