КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ИСКАМЕ СЕКС / MADE IN DAGENHAM

Великобритания, 2010, 113 мин
игрален , цветен
ИСКАМЕ СЕКС
alt
alt alt alt alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 4Режисьор - Найджъл Коул
Продуценти - Елизабет Карлсън и Стивън Уули
В ролите - Сали Хоукинс, Андреа Райзбороу, Джейми Уинстоун, Лорейн Стенли, Розамънд Пайк, Миранда Ричардсън, Боб Хоскинс
Музика - Дейвид Арнълд
Оператор - Джон де Борман
Сценарий - Уилям Айвъри

Продукция - Audley Films, BBC Films, BMS Finance, HanWay Films, Lipsync Productions, Number 9 Films, UK Film Council
Световен разпространител - HanWay Films

Награди и номинации

БАФТА ’11 – Номинации за Най-добър британски филм, актриса (Миранда Ричардсън), костюми (Луиз Стьернсуорд), грим/прически; Британски независими награди ’10 – Номинации за Най-добър сценарий, актриса (Сали Хоукинс), поддържаща актриса (Розамънд Пайк), поддържащ актьор (Боб Хоскинс)


През 1968 г. управата на завода за двигатели Форд в Дагенхам решава да спести някоя и друга лира, като преквалифицира 187 шивачки като „неквалифицирани” и да им плаща същата надница като на чистачки вместо надница, която се полага на механиците мъже, които правят колите. На всичкото отгоре жените работят натъпкани в задушен цех.

Безмълвното женско недоволство прераства в шумна стачка благодарение на насърчението на синдикалиста Албърт (Боб Хоскинс). Изведнъж скромната млада майка Рита (Сали Хоукинс) се оказва начело на стачкуващите работнички, които с действията си проправят пътя на законодателните мерки за равни права при заплащането на мъжкия и женския труд.

Но пътят към справедливостта никога не е лесен. Жените се натъкват на съпротива от страна на шефовете на „Форд” (Рупърт Грейвс и Ричард Шиф), на съпрузите си, чиято работа спира, защото нямат седалки за монтиране в колите, и дори от страна на профсъюзния лидер (Кенет Греъм), който иска да запази своята привилегирована позиция. Но помощта на съпругата на шефа (Розамънд Пайк), интересът, проявен от секретарката по заетостта Барбара Касъл (Миранда Ричардсън), и нарастващото уважение към нея от собствения ù съпруг (Даниъл Мейс) насърчават Рита напред по трудния път. Докато накрая от обикновена работничка тя се превръща в историческа фигура.

Найджъл Коул

Найджъл Коул е британски режисьор и асистент-режисьор, роден във Великобритания през 1959 г. Най-известният му филм е Календарни момичета, а дебютният му игрален филм като режисьор Спасяването на Грейс печели наградата на публиката на фестивала Сънданс.

ФИЛМОГРАФИЯ

2000 Спасяването на Грейс (Saving Grace)
2003 Календарни момичета (Calendar Girls)
2005 Почти любов (A Lot Like Love)
2008 5 долара на ден ($5 a Day)
2010 Искаме секс (Made in Dagenham)

Купи билети

Програма


07.03.2011

Люмиер - 20:30;

04.03.2011

Cineplex - 19:00;

13.03.2011

Одеон - 21:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney