КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ПЛАСТМАСОВА ПЛАНЕТА / PLASTIC PLANET

Австрия-Германия, 2009, 95 мин
документален , цветен
ПЛАСТМАСОВА ПЛАНЕТА
alt
alt alt alt

Оценете филма: Гласувай

Текущ рейтинг на филма: 8.2Продуцент - Томас Богнер
Музика - The Orb
Оператор - Томас Киршнер
Режисьор - Вернер Боте
Сценарий - Вернер Боте

Продукция - Brandstorm Entertainment, Cine Cartoon Filmproduktion, Neue Sentimental Film Entertainment, Zuta Filmproduktion
Разпространител за България - Van Kris

Когато австрийско-немският режисьор Вернер Боте започва да работи по филма си, пластмасата, която се прави от петрол, е навлязла навсякъде – от световната икономика до продукти за всекидневна употреба във всяко домакинство. Боте, чийто дядо е бил директор в предприятие от тази индустрия, пътува от Калифорния до Колката и Кампала в своя филм и интервюира химици, активисти и обикновени хора, за да открие не само каква колосална зависимост имат и развитите, и развиващите се страни от синтетичния материал, но и вредното влияние, което има пластмасата върху здравето на потребителите ù. Докато материалът се разлага бавно, той излъчва токсини, причиняващи рак, мозъчни увреждания, астма и намаляване качеството на спермата. Въпреки че това е доказано от независими изследвания, трудността да се регулира тази индустрия идва от абсолютната секретност, която компаниите налагат по отношение на състава на химичните елементи в техните формули, и от силните лобита, които защитават „правото” им.

Андрю Шенкер, Slant Magazine

Купи билети

Програма


05.03.2011

Люмиер - 21:00;

15.03.2011

Одеон - 19:45;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney