КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

ДЪРВОТО: ЖИВОТЪТ НА АНДРЕА ДЪНБАР / THE ARBOR

Великобритания, 2009, 88 мин
документален , цветен
ДЪРВОТО: ЖИВОТЪТ НА АНДРЕА ДЪНБАР

Оценете филма: Гласувай

Продуцент - Трейси О’Райърдън
В ролите - Манджиндер Вирк, Кристин Ботъмли, Нийл Дънджън, Джими Мистри
Оператор - Оле Биркеланд
Режисьор - Клио Барнард

Продукция - Arbor Films
Световен разпространител - Wavelength Pictures

Награди и номинации

БАФТА ’11 – Номинация за Най-добър дебют на британски сценарист, режисьор или продуцент (Клио Барнард и Трейси О’Райърдън)


Дървото: Животът на Андреа Дънбар разказва истинската история на Андреа Дънбар – драматург от Брадфорд, и сложните взаимоотношения с дъщеря ù Лорейн. Когато през 1990 г. Андреа загива трагично на 29-годишна възраст Лорейн е само на 10 години. В момента Лорейн също е на 29 години. Не се чувства близка с майка си. В затвора е заради убийството на сина си. Докато е там, тя чете наново пиесите на майка си, както и нейни писма и размишлява върху паралела между своия живот и живота на Андреа. Така започва да осъзнава своята вина за смъртта на сина си.

Клио Барнард интервюира в продължение на две години Лорейн и други членове на фамилията Дънбар. Материалът е обработен в аудио „сценарий”, който след това е разигран от актьори. Но ние чуваме не техните гласове, а автентичния дублаж на интервюираните.

Програма


06.03.2011

Френски културен институт - 21:00;

11.03.2011

Чешки център - 20:00;

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney