КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФЕСТ 2012
JAMESON SHORT FILM AWARD
КЛУБ "СФФ ЗА УЧАЩИ"
Вход за потребители
Акредитиран от

Днес се открива второто издание на София Филм Фест в Стара Загора

За втори път старозагорци и гости на града ще имат възможността да гледат качествено световно кино в рамките на "София Филм фест" в Стара Загора. От 5 до 10 април ви очакват 12 игрални, един документален и подборка от късометражни филми. Сред тях са и четири от най-новите български заглавия, които вече имаха среща със софийската публика в рамките на 15-ото юбилейно издание на най-реномирания кинофорум у нас.

Събитието е факт благодарение на съвместните усилия на община Стара Загора и София Филм Фест/Арт Фест, с подкрепата на програма МЕДИА Мундус на Европейския съюз и Националния филмов център. 

"София Филм Фест в Стара Загора" е част от проекта "Операция КИНО", който екипът на Арт Фест разработва и реализира през 2010 и 2011. Той включва издания на София Филм Фест в София, Бургас, Пловдив и Варна през март, както и в още над 7 градове в България през годината – фестивалът в СТАРА ЗАГОРА е първи в началото на пролетта на 2011 година.
"Операция Кино" е общ проект на водещите фестивали на България (София), Турция (Истанбул), Румъния (Клуж) и Босна и Херцеговина (Сараево) и програмата МЕДИА Мундус, стремящ се към търсене на нова аудитория на Европейско и алтернативно на Холивуд кино.

За първи път домакин на СФФ в Стара Загора е кино "Промакс". Цената на билетите е 4 лв.

И тази година по-голямата част от филмите ще бъдат представяни от един от най-популярните и обичани артисти, родени в Стара Загора – актьора, композитора, режисьора, музиканта Стефан Вълдобрев.

Фестивалните дни започват на 5 април (вторник) със специална прожекция, премиерна за Стара Загора, на Лора от сутрин до вечер – дебютния филм на режисьора Димитър Коцев-Шошо, началото е в 19.00 часа, а филмът ще бъде представен от неговия режисьор, който с радост ще гостува на публиката в Стара Загора.

Действието на Лора от сутрин до вечер се развива в наши дни, някъде в Европа. Древна загадка преобръща живота на главната героиня – 30-годишната Лора. В един съвсем обикновен ден тя получава два пакета с тайнствени зарове. В същия ден Лора е уволнена от работа, отвлечена и какво ли още не. Всичко се променя изведнъж – приятелите й, познатите места.

6 април (сряда) предлага два филма.
От 18.00 часа е носителят на Голямата награда на журито „Сребърна мечка” от Берлин Ако искам да свиря, аз свиря. Филмът на режисьора Флорин Шербан е копродукция между Румъния и Швеция и актьорският състав в него е подбран сред наистина криминално проявени типове. На главния герой Силвиу му остават 5 дни преди освобождаването от дома за малолетни престъпници. Но те могат да се окажат цяла вечност, защото майка му се завръща след дълго отсъствие, за да отведе брат му със себе си. 

От 20.00 часа е Сбогом, заминаваме - най-новият филм на режисьора Сам Мендес, който бележи завой към комедията. Сюжетът ни среща с двойката Бърт и Верона. Те очакват първото си дете, когато родителите на Бърт решават да напуснат САЩ. Тъй като те са единствената причина младата двойка да живее в техния град, бъдещите родители се отправят на пътешествие из страната в търсене на друго място, където да отгледат детето си.
 
За 7 април (четвъртък) са програмирани още два филма.
От 18.00 часа е прожекцията на Дневници от имението на режисьора Крис Краус, който разказва почти непозната глава от европейската история, като ни пренася сред Балтийската общност в навечерието на Първата световна война. През лятото на 1914 г. 13-годишната Ода Шафер заминава от Берлин към имение в Естония, за да се присъедини към семейството си и група немски и руски аристократи. Интелигентна, схватлива и човечна, тя бързо и правилно се ориентира какво е добро и какво – лошо. По време на семеен пикник Ода открива сериозно ранен естонски анархист и решава да му помогне, без да се замисля, като го укрива в лабораторията на баща си, който е хирург, и прилага наскоро придобитите си „лекарски” умения върху своя първи пациент.

От 20.30 часа режисьорът Раду Михайлеану ще ви отведе в Париж заедно с музиканти, които ще надминат с виртуозността си прочутия оркестър на Болшой театър в Концертът.
Преди 30 години уважаваният диригент на оркестъра на Болшой театър Андрей Симонович Филипов е уволнен, защото е назначил евреи музиканти. Сега той е прост чистач в театъра, когато случайно научава, че театър „Шатле” в Париж кани оркестъра на Болшой театър да изнесе концерт там. Филипов решава да събере бившите си колеги и да свирят във френската столица вместо истинския оркестър.

8 април (петък) предлага два филма и една късометражна програма.
От 16.00 часа можете да гледате подборката от късометражни филми на програмата Операция Кино. Тя включва новият филм на режисьорката Надежда Косева Втори дубъл с участието на Светла Цоцоркова и Стефан А. Щерев, победителят от фестивала в Сараево и носител на наградата „Sarajevo City of Light” Умни момичета, както и два от подкрепените от фондация Роберт Бош филми Ремонт и У дома. Програмата Операция Кино е съвместна инициатива на фестивалите в София, Клуж, Истанбул и Сараево.

От 18.00 часа е носителят на „Златна мечка” от Берлин 2010 Мед на турския режисьор Семих Капланоглу. Най-добрият приятел на малкия Юсуф е неговият баща Якуп. Той осигурява скромния живот на семейството с меда, който събира от дърветата в глухата турска провинция. Юсуф е тихо момче, а неговата майка Зехра се тревожи за бъдещето му – той може да тръгне по стъпките на баща си, но е възможно обучението в училище да му предложи други възможности. Ала добивът на мед намалява и в същото време Юсуф изпитва затруднения с четенето. Страх обсебва семейството, когато един ден бащата на Юсуф не се прибира от гората...

Петъчната вечер завършва в 20.00 часа с филма по разкази на Михаил Булгаков Морфин на руския режисьор Алексей Балабанов. Кинохрониката, посветена на съвременна Русия, се обръща към революцията от 1917 г. във филма. Историческите събития обаче не са в центъра на филма – те са използвани като контраст на наркозависимостта на млад доктор.
23-годишният д-р Поляков е разпределен в отдалечен малък град през есента на 1917 г. Той постъпва на мястото на много по-опитен свой колега и може да разчита на помощта на фелдшер и две сестри, от които се очаква да се справят с всякакъв проблем от медицинско естество.

9 април (събота)
Първата прожекция за деня е в 16.00 часа на българския филм Аварийно кацане на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов. В продуцирания от Българската национална телевизия филм ще видим Тодор Танчев, Стефан Денолюбов, Христофор Недков. Аварийно кацане разказва за трима мъже, които тръгват по следите на една изгубена любов, на една изгубена мечта и на едно изгубено приятелство. Какво ще намерят накрая? Филмът ще бъде представен пред старозагорската публика от част от неговия екип.

В 18.00 часа Стефан Вълдобрев ще представи своя режисьорски дебют в документалното кино - Манчестър Юнайтед от Свищов. Разказвайки за странната човешка мечта да бъдеш кръстен на любимия си отбор, историята започва от Свищов, проследява битката на героя със системата, отвежда ни до стадион „Олд Трафорд” при неговия идол Димитър Бербатов и завършва на брега на Дунав, поставяйки въпроса за собствената ни идентичност, за това кои сме и какви искаме да бъдем.

От 20.часа можете да гледате едно от най-любопитните и провокативни заглавия за изминалата година - Тройка на Том Тиквер.
Хана и Симон са на възраст около 40 и живеят в Берлин. Без да подозират, и двамата се запознават с Адам и се влюбват в него. Но Хана забременява и въпросът е: кой е бащата?

В последния фестивален ден 10 април (неделя) в 16.00 часа започва прожекцията на Цирк Колумбия на режисьора Данис Танович. Копродукцията между Босна и Херцеговина, Франция, Великобритания, Словения, Германия, Белгия и Сърбия ни връща в 1991 г. Комунистите са предали властта и Дивко Бунтич пристига в малкия град на своето детство, за да заживее отново в родния си дом. След 20 години изгнаничество в Германия той се завръща с лъскавия си червен мерцедес, младата и секси приятелка Азра, черния котарак Бони, който му носи щастие, и пълен джоб със западногермански марки.

От 18.15 часа е прожекцията на българския игрален филм TILT, който вече надхвърли 100 000 зрители в националната боксофис класация. Режисьорът Виктор Чучков-син разказва история от началото на 90-те години, когато четирима приятели търсят начин да спечелят пари, за да отворят собствен бар, който ще се казва TILT. При случайна среща на Сташ и Беки се стига до страстна любовна авантюра. Внезапно бандата е заловена в нелегално разпространение на порно филми. Бащата на Беки – действащ полковник, лично се заема със случая и ги заплашва със затвор. Единственият начин да ги остави на мира е Сташ и Беки да спрат да се виждат. Какво ще се случи след това? Филмът ще бъде представен от част от основния творчески екип, работил по него.

Руското предложение за чуждоезичен „Оскар” Краят ще ознаменува финала на второто издание на София Филм Фест в Стара Загора – началният час е 20.30. Филмът на режисьора Алексей Учител пътува назад в миналото, до края на Втората световна война, когато руснаци и немци с драматични лични истории преживяват странна трансформация в Сибир – победителите заемат местата на победените и обратно. Главният герой е Игнат – въплъщение на могъщия образ на съветския войн герой, който след преживения шок е болен и разсипан, но не и напълно унищожен.


Последни дни за гласуване за фотоконкурса „Животът е цирк”

На 23 януари преди прожекцията на "Цирк Колумбия" в рамките на София Филм Фест за учащи, ще обявим победителя от фотоконкурса.

Влезте в клуб СФФУ!

Ако още не сте официални членове на обществото на СФФУ, можете да поправите пропуска си като ни изпратите попълнен формуляр за членство

Български филм, участвал в София Мийтингс, отива на "Сламданс"

"Вяра, любов и уиски" на режисьорката Кристина Николова е селектиран за конкурсната програма на американския фестивал

Юбилейно издание на конкурса за късометражно кино Jameson Short Film Award

София Филм Фест и Jameson Irish Whiskey отбелязват 10 години от началото на инициативата в България

Конкурс за български късометражен филм Jameson Short

За десета поредна година Jameson Irish Whiskey и София Филм Фест организират конкурс за най-добър български късометражен филм.

Уъркшоп с д-р Петер Цимерман, Дюселдорф

Гьоте-институт и Национален филмов център организират уъркшоп на тема Visual Storytelling – Разказът в документалния филм - и набират кандидати за участие – режисьори, студенти последна година киноспециалности и млади кинематографисти.

След „Предизвикателството”

Ина Николова и Райна Атанасова спечелиха "168-часовото филмово предизвикателство", състояло се в рамките на 15-ия Международен София Филм Фест в категория "анимация" със своя филм "Хромони". А през лятото го представиха на фестивала в Сараево.

Още една награда за "Европолис: Градът на делтата"

Филмът на Костадин Бонев спечели приза за най-добър документален филм на фестивала в Кент

Борбата с бедността е и мой ангажимент!

Безплатна прожекция в Дома на киното и специално събитие на Лятната сцена в Борисовата градина на 22 октомври по случай Международния ден за изкореняване на бедността

“Манчестър Юнайтед от Свищов” на най-големия документален фестивал в Амстердам

Филмът на Стефан Вълдобрев продължава своя успешен път из световните кинофестивали

“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” в Лондон

Филмът на Стефан Командарев откри сезона в Българския културен институт в Лондон

Наградите на 30-ия юбилеен Фестивал на българския игрален филм "Златна Роза"

Официалните награди на Фестивала "Златна Роза" 2011

Още 20 дни, за да изпратите своите снимки за конкурса ни "Животът е цирк"

Удължаваме крайния срок за получаване на вашите снимки за традиционния ни фотоконкурс

Красимира Колдамова: За да се развиеш като личност, не трябва да имаш увереност в себе си, а преди всичко да си личност

След като сподели с какво я е развълнувал филмът "Пина" на Вим Вендерс, госпожа Колдамова разказа накратко за настоящата си работа в своята балетна школа

Мила Искренова: Стилът Пина Бауш е самата личност Пина Бауш

Вече ви предадохме какво сподели Мила Искренова във връзка с филма на Вим Вендерс. Но тя се е срещала с Пина Бауш и на живо.

Красимира Колдамова: "Пина" е филм за невероятна личност и танцьор

Примабалерината Красимира Колдамова споделя с какво я е развълнувал филмът "Пина" на Вим Вендерс.

Изпратете вашите снимки за "Животът е цирк" до 9 октомври

Срокът за получаване на снимките ви за фотоконкурса е удължен до тази неделя, 9 октомври

Мила Искренова: Вендерс вижда Пина Бауш по най-верния начин като човек, който я обича

В деня, в който балет „Арабеск” представи премиерно спектакъла с нейна хореография "Тъй рече "Заратустра" в рамките на Sofia Dance Week, известният български хореограф и танцьор Мила Искренова отдели време, за да разкаже за няколкото си срещи с Пина Бауш.

ИЗПРАТЕТЕ ВАШИТЕ ПРОЕКТИ ЗА УЧАСТИЕ В СОФИЯ МИЙТИНГС 2012

9-ият пазар на филми и проекти София Мийтингс ще се проведе от 15 до 18 март в София. Краен срок за кандидатстване 1-ви декември 2011.

ИЗПРАТЕТЕ ВАШИТЕ ФИЛМИ ЗА УЧАСТИЕ В СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ 2012

16-ят Международен София Филм Фест ще се проведе от 9 до 25 март в София. Краен срок за кандидатстване 1-ви декември 2011.

PhotoSynthesis е верига магазини No1 в България за фототехника за любители и професионалисти

Запознайте се с нашия партньор във фотоконкурса "Животът е цирк".

Награди за конкурса "Животът е цирк"

Напомняме ви, че крайният срок за изпращане на снимките е 30 септември.

Изпратете нeзавършените си проекти за участие в CentEast Warsaw-Moscow до 9 септември

Целта на CentEast Warsaw-Moscow е да предоставя възможност на филмите от Източна Европа да достигнат до международни дистрибутори.

Проекти на София мийтингс отново с международно признание

Две награди от фестивала в Локарно за румънския "Best Intentions" и покана към Андрей Паунов за участие в Торонто с "Момчето, което беше цар"

Андрей Кончаловски в София за седмица, посветена на филмите му и премиерата на „Лешникотрошачката 3D”

Световноизвестният режисьор ще се срещне със своите почитатели в Дома на киното, където от 7 до 11 септември ще бъдат показани 6 негови филма

ДВА БЪЛГАРСКИ ФИЛМА ТРИУМФИРАХА В САРАЕВО, АПЛОДИРАНИ ОТ АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ И БРАД ПИТ

„Аве” на Константин Божанов и „Втори дубъл” на Надежда Косева спечелиха 3 награди в столицата на Босна и Херцеговина

Продължава традиционният фотоконкурс „Животът е цирк”

В началото на най-цветния месец октомври ще подготвим специална изложба с вашите снимки по темата

София Мийтингс в Сараево

Силно българско участие на фестивала на филми, стартирали като проекти на София Мийтингс

Иво Аръков: Валери и Иван ме накараха да се влюбя още повече в работата си

Иво Аръков се дипломира преди броени дни от НАТФИЗ в класа на Атанас Атанасов. В момента играе в пиесите „Козата или коя е Силвия” и „Крал Лир” в Народния театър и „Измяна” по Харолд Пинтър в Сфумато. В "Кецове" изпълнява една от главните роли, а филмът е и първото му сериозно участие в киното.

Ина Николова: Валери и Иван са като магьосници

Днес "Кецове", дебютният филм на режисьорския тандем Валери Йорданов и Иван Владимиров, ще има своята първа официална прожекция в рамките на фестивала в Москва, където беше селектиран за конкурсната програма.

Честит рожден ден, Гранд хотел "София"!

Пето издание на международния арт фест Водна кула

За пета поредно година през месец юни София става притегателна точка на Балканите и Европа за български и международни творци, работещи в различни сфери на съвременното изкуство

"Психоанализа и кино" представя "Земя на приливите"

Инициативата набира скорост след участието си в рамките на 15-ия София Филм Фест

Двама режисьори, участвали в София Филм Фест и София Мийтингс, сред 10-те европейски режисьори на Варайъти

В рамките на фестивала в Карлови Вари отново ще се осъществи програмата "Десетте европейски режисьори на Варайъти", в която тази година са поканени Александру Мафтей и Давид Дуса.

Български киностъпки по пясъка на Кан

Българското кино отбеляза силно и успешно присъствие на 64-ото издание на фестивала в Кан.

Български сценарий с награда в Кан

"Лъжесвидетел" с автор Иглика Трифонова спечели наградата на конкурса ScriptEast за най-добър сценарий на страните от Централна и Източна Европа, който се провежда в рамките на кинофестивала в Кан.

Ованес Торосян: Усеща се движение в българското кино

Ованес Торосян изпълнява една от двете главни роли във филма на Константин Божанов "Аве", който беше селектиран за участие в конкурсната програма на Седмицата на критиката в Кан. Първата прожекция на филма в рамките на един от петте най-реномирани световни кинофестивали беше вчера. "Аве" тръгва като проект на шестото издание на пазара на филми София Мийтингс.

Награди за млади български кинаджии в Истанбул

Международният конкурс за късометражно кино „Lions” раздаде своите награди за втора поредна година на 14 май в Истанбул.

Бойка Велкова: "Островът" е пример за много добро българско кино

С прожекцията снощи в Кан в рамките на Петнайсетдневката на режисьорите "Островът" на Камен Калев се срещна с публика за пръв път. Предлагаме ви интервю с Бойка Велкова, изпълнителка на една от централните роли във него.

Руси Чанев: Камен Калев е доста отворен като човек, така че всички актьори нахлувахме с идеи

Днес в Theatre Croisette в хотел "Мариот" от 14 и от 22 часа ще бъде прожектиран "Островът" в рамките на програмата "Петнайсетдневка на режисьорите". Руси Чанев, един от основните български актьори в него, даде онлайн интервю за сайта на София Филм Фест.

Туре Линдхарт: Българските кинопрофесионалисти не осъзнават всъщност колко са добри

Преди прожекцията на "Островът" в рамките на "Петнайсетдневката на режисьорите" в Кан на 16 май датският актьор Туре Линдхарт даде кратко онлайн интервю за сайта на София Филм Фест

Адела Пеева със специална покана за участие в Кан

Известният български кинорежисьор-документалист е специален гост на тазгодишния филмов фестивал и ще участва тържествата по повод 20 годишнината на Програма МЕДИА

Нова късометражна секция в рамките на Международния филмов фестивал "Златна кайсия"

Крайният срок за подаване на филми е 15 май 2011.

Триумф на новото българско кино

"Островът" на Камен Калев и "Аве" на Константин Божанов, са селектирани за Петнадесетдневката на режисьорите и Седмицата на критиката на 64-ия кинофестивал в Кан, а "Кецове" на Валери Йорданов и Иван Владимиров е включен в състезателните програми на Москва и секцията На изток от запад в Карлови Вари. И трите филма са представяни на София Мийтингс като проекти.

На 18 април, понеделник, стартира шестият семестър на София Филм Фест за учащи

12 филма ви очакват до края на юни в Дома на киното, а началото ще поставим с българския "Стъпки в пясъка"

Ексклузивни прожекции на "Пина" от 15 до 21 април

Гледайте филма на Вим Вендерс в Cineplex (City Center Sofia)

"Светът е голям" с прожекция в Брюксел

На 6 април зрителите в Espace Segnor Centre cuturel d'Etterbeek в столицата на обединена Европа ще гледат един от най-успешните български филми за изминалите няколко години

Ретроспектива на Лукино Висконти 25 - 31 март

7 филма от класическите заглавия на италианския режисьор от този петък в Дома на киното и Одеон

"Фламенко: Начин на живот" с още една прожекция на 24 март

Притежателите на карти Клуб СФФУ ще имат възможността да го изгледат безплатно

Програма “Психоанализа и кино“ продължава днес с прожекция и дискусия

В Дома на киното от 18:00 часа е прожекцията на филма на Томас Винтерберг "Субмарино", след която ще има дискусия със зрителите

Днес започва София Филм Фест във Варна

13 е щастливото филмово число за филмовата фиеста в морската ни столица

Драгомир Шолев: "Българското кино е в перманентно състояние на пропуснати възможности”

Носителят на голямата награда от Международния конкурс, на наградата Кодак за най-добър български филм и фаворитът на публиката с дебюта си "Подслон" Драгомир Шолев твърди, че София Филм Фест не отстъпва на международните кинофоруми

Три български документални филма се срещат с фестивалната публика днес

"Кота 42", "Нашата стока е най-голямата реклама" и "Безсребърници" ви очакват в Дома на киното

Габриеле Бруненмайер: Имате младо поколение, което има какво да каже с филмите си

Габриеле Бруненмайер беше част от международното жури в рамките на 15-ия София Филм Фест

Не прoпускайте втория филм-изненада за зрителите на София Филм Фест

Втората прожекция на филма "Никога не ме оставяй" е днес, 14 март, в кино "Люмиер" в 20:30 часа

Ив Мармион: В атмосферата на София Филм Фест има положителни трептения

Ив Мармион е един от водещите европейски продуценти със заглавия като "Аризонска мечта", "Апартаментът", "Обичах те толкова дълго" и др. в биографията си. Той е и председател на управляващия борд на Европейската филмова академия (ЕФА) и заедно с колегите си от него беше в София по време на 15-ото издание на София Филм Фест, за да осъществят тук една от своите работни срещи през годината.

Клаудия Кардинале: Актьорът живее много животи

Усмихната, чаровна и непосредствена, с вечната цигара в ръка, миг преди да влезе в телевизионното студио, италианската звезда Клаудия Кардинале подари това ексклузивно интервю за фестивалния ни вестник и сайт

Анджей Жулавски: Доброто киното не стъпва по земята

Роденият в Полша режисьор представи пред най-младата публика на София Филм Фест - обществото на СФФУ, своята класика "Обладаване"

Алексей Учител и "Краят" закриват 15-ия София Филм Фест тази вечер

Още двама режисьори ще представят филмите си днес

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Днес е последният ден от кампанията с награди на София Филм Фест

Фридрик Тор Фридриксон: "Дългите зими в Исландия предразполагат към творчество"

Председателят на Международното жури Фридрик Тор Фридриксон е изключителен разказвач на истории – не само с филмите си, но и в неангажиращ разговор. В деня на първата прожекция на новия му филм "Мама Гого" на СФФ ние успяхме да направим разговор-разходка на бързи обороти из досегашното му творчество

Очакваме вашите снимки за традиционния ни фото конкурс "Животът е цирк"

Крайният срок за получаване на вашите снимки се удължава!

Горан Паскалевич със специална прожекция на СФФ

Поводът за поредното гостуване на може би най-оригиналния съвременен сръбски режисьор в София е срещата на Борда на Европейската филмова академия. Kато член на ЕФА г-н Паскалевич участва на „София Мийтингс”, а в промеждутъците в изключително натоварената му програма успяхме да си поговорим с него и за последните му пет филма – от „Буре барут” (1998) насам – всички до един добре познати на публиката на СФФ.

НАГРАДИ НА 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Голямата награда за най-добър филм в Mеждународния конкурс е за българския филм "Подслон"

"Други истории" за майчинството, представени на СФФ от словенския продуцент на проекта Дуня Клeменц

Филмът е копродукция между Сърбия, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Македония и Ирландия, като всяка от петте отделни новели е заснета от екип от съответната бивша югославска република. Пресечната точка е темата за майчинството, като общото в петте истории е също така екстремната ситуация, в която авторите поставят екзистенциалния въпрос какво означава да си майка, да дадеш нов живот на някого… и то в един не особено гостоприемен свят.

Данис Танович: "В София веднага се почувствах у дома"

Навярно един от най-дългоочакваните гости и със сигурност един от любимите режисьори специално на публиката на СФФ (още от 2002, годината на „Ничия земя” – филма, „Оскара”, виното, цялата история) Данис Танович най-накрая пристигна в София, за да се срещне с вярната си публика

Отменят се фестивалните прожекции на "Пина"

Поради технически причини прожекциите на филма "Пина" предвидени за 11, 12 и 13 март се отменят.

Световноизвестни имена в киното представят днес своите филми пред публиката на 15-ия София Филм Фест

Данис Танович представя Цирк Колумбия от 19:00 ч. в Зала 1 на НДК

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Познавате ли творчеството на Фолкер Шльондорф?

Виктор Чучков: "Не е задължително една продукция да има огромен зрителски интерес, за да кажем, че е добра."

Дългоочакваният дебют на Виктор Чучков – TILT е една от двете български продукции, участващи в Международния конкурс на София Филм Фест 2011

Хюсейн Кешаварз: "Направих "Кучешка пот" в чест на неудържимата енергия на иранската младеж"

Режисьорът смята, че Иран е в новините много често, но голяма част от информацията е повърхностна

Бенце Миклаузич: "Въпросът за интереса към другите, съжителството и солидарността е основен за днешното общество"

Режисьорът на "Децата на зеления дракон", филм от Международния конкурс на София Филм Фест, отговори с умивка на на дежурния въпорс, за първи път ли е в България.”Идвам за първи път в София, но за втори път в България. Като дете преди 20 години и аз бях в групата на многото летовници по вашето Черноморие."

Тази вечер в парти зоната на София Филм Фест: BROKOLI и TILT SOUNDTRACK EVENING DJ ANGELOVE

Едмонд Будина, Марсело Лафит и Олег Новкович представят днес своите филми в програмата на 15-ия София Филм Фест

От 20:30 ч. е световната премиера на "Балкан базар" в кино "Люмиер"

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Плеяда от звезди блести днес във въпросите на София Филм Фест!

Рaймонд Вагенщайн: "Амаркорд" е уникална поредица

Рaзговаряме с издателя на най-голямата филмова поредица у нас – „Амаркорд”. До момента заглавията са 28 а три от нейните автори били специални гости на София Филм Фест. Тази година по едно и също време в София са двама от имената от поредицата – Клаудия Кардинале и Фолкер Шльондорф.

Пол Фрейзър: "Не мисля, че който и да било творец снима филм, за да получи награда"

Режисьорът на филма от Международния конкурс "Моите братя" споделя, че да снимаш филм е толкова напрегнато, колкото и първите няколко седмици на грижите за новородено

Селим Гюнеш: Повлиян съм от новите вълни в киното

Дебютният филм на Селим Гюнеш СНЕЖНОБЯЛО потвърждава силното присъствие на най-новите турски филми в конкурсната програма на София Филм Фест

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Единият от днешните въпроси ни връща години назад, а другият търси отговор, свързан с тазгодишното издание на фестивала

Rubukub и DJ Oto завладяват сцената на МАТИ Д тази вечер

След полунощ - модерен фънк, соул, ню джаз, бугалу и брейк бийт

Задайте своя въпрос към Клаудия Кардинале

Изпратете ни своя въпрос към италианската легенда и ако той е по-интересен от всички останали, които получим, ще го зададем на госпожа Кардинале преди прожекцията на "Гепардът"

Даниел Митулеско и Ада Кондееску представят АКО ИСКАМ ДА СВИРЯ, АЗ СВИРЯ тази вечер в Одеон

Колко далеч бихте стигнали в привличането на натурщчици за постигане на максимална автентичност?

Днес „Лора от сутрин до вечер” дава официален старт на програмата на София Филм Фест в Пловдив

За шеста поредна година пловдивчани и гости на града ще имат възможността да се насладят на богата подборка от качествени световни филмови заглавия в рамките на изданието на София Филм Фест в града.

Още един филм-изненада за зрителите на София Филм Фест

Филмът "Никога не ме оставяй" ще има две прожекции - на 13 март във Френския институт и на 14 март в кино "Люмиер"

Филм-изненада за зрителите на София Филм Фест

Гледайте на 12 март от 12:15 часа в Дома на киното музикалния документален филм "Фламенко: Начин на живот"

Алваро Брехнер: Обичам филмите да ме изненадват

Алваро Брехнер е член на международното жури на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Днес във въпросите на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ звучи МУЗИКАТА НА ИСТАНБУЛ!

Лятно настроение във фестивалния център на 9 март

Подгответе се за топло реге и много ска

Отар Йоселиани: Киното е по-малкото зло

Режисьорът определя филмите си като "оптимистични, без да забравят, че всичко ще свърши зле"

Среща с легендарния немски режисьор Фолкер Шльондорф

11 март 2011 г. - 14:00 ч.

Продуцентът Йошко Рутар: "Соната без думи" е военен филм без войници

Името на Йошко Рутар, продуцент на "Соната без думи" (или "Circus Fantasticus", както е алтернативното заглавие на филма), е добре познато на българските киномани от друг един култов словенски филм – "От гроб на гроб" (2005) на Ян Цвиткович

Силвия Кристел: Нямам несбъдната мечта

В ДВА СЛЪНЧЕВИ ДНИ актрисата се превъплъщава в ролята на странна жена, която е член на секта

Огньен Свиличич за Балканите, фестивалите и всичко останало

Част от идеята на филма ДВА СЛЪНЧЕВИ ДНИ е да се покаже как въпреки културните различия, някъде дълбоко в себе си всички ние си приличаме по нещо

Жоао Нуно Пинто: Mорето си остава и символ на надеждата!

Във филма АМЕРИКА режисьорът използва актуалната тема за т.нар. „нелегална имиграция” в Европа като призма за по-дълбоки разсъждения за Севера и Юга, за междучовешките отношения, глобализацията и цивилизацията

Ник Уитфийлд и древните български методи за прогонване на духове

Брилянтна британска черна комедия, или ако трябва да сме по-точни: тъжна история за този и за онзи свят, разказана обаче със средствата на комедията – история за семейството и семейните раздели и за миналото, което държи в хватката си настоящето. Пълнометражният дебют на режисьора Ник Уитфийлд „Скелети” определено ще трогне мнозина, защото е дълбоко емоционална история, разказана някъде на границата между пестеливостта и екстравагантността.

София Филм Фест ще зарадва с World, Ethno и Dub гостите на МАТИ Д тази вечер

Музикалните си умения ще покажат едни от най-добрите в сферата ди-джеи в България

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Помните ли филма "Русалка"?

Бен Бърковиц : Работихме с наистина уникални ъндърграунд артисти

ПОЛСКИЯТ БАР открива Международнния конкурс на СФФ

Димитър Коцев – Шошо: Дебатите за българското кино вървят в доста странна посока

Ако имаш добра история, ще ти я гледат, категоричен е режисьорът

Стефан Китанов: Културата и изкуството са най-големият капитал на България

Когато фестивалът е 15-ти, юбилеен, по-лесно ли се прави, или по-трудно?

Довечера в парти зоната на София Филм Фест Shaker Maker и концерт на Миленита в Sofia Live Club

Освен с богата филмова програма, тазгодишното издание на София филм Фест радва любителите на седмото изкуството и с отбрани музикални изживявания

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Кой е Такеши Китано, пита днес СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Два нови любопитни въпроса очакват своите отговори и днес!

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Един от въпросите за днешния ден е свързан с 3D филмовия проект на Вим Вендерс "Пина"

Програма “Психоанализа и кино“ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ 2011

Психоаналитичният метод може да извади наяве и направи разбрани емоциите и преживяванията, които филмите пораждат

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ стартира и тръгва на път с фестивален трамвай

Специални фестивални бонуси за притежателите на карти КЛУБ СФФУ

Начало - 5 март, кино ЛЮМИЕР

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ 2011 започва! Кампанията с въпроси продължава!

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Очакват ви покани за двама за прожекция на филм от СФФ 2011, покана за фестивално парти и още много награди

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

За да спечелите награда, трябва да сте сред първите 10, изпратили верни отговори на въпросите

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Отговорете вярно на двата въпроса днес и направете празника си двоен!

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Може последният ден от месец февруари да е вашият късметлийски ден

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Нов ден - нови два въпроса!

Въпросите на деня от кампанията на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

И днес два въпроса търсят своите отговори

Отделете 2 минути и спечелете невероятни награди от 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ!

Всеки ден ви очакват по два нови въпроса и възможност за награда!

От днес 15-ият СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ стартира кампания със страхотни награди

Всеки ден ще бъдат задавани по два въпроса: единият е свързан с тазгодишното издание на фестивала, а другият - с минали издания

15-и международен филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

Една седмица ни дели от най-мащабното международно киносъбитие в България

Най-новото и любопитно от френското кино ще бъде представено на 15-ия София Филм Фест

Програмата се реализира в партньорство с Френския културен институт в София,който през 2011 година празнува своя 20-годишен юбилей!

Спечелете награди от 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ!

Период на кампанията: 24.02. – 13.03.2011г.

Най-доброто от балканското кино идва в София

СТЪПКИ В ПЯСЪКА на Ивайло Христов представлява България в Балканския конкурс

12-те филма в международния конкурс на 15-ия София Филм Фест

За първи път два български дебюта ще се състезават с филми от цял свят в София

Номинираният за Оскар исландски режисьор Фридрик Тор Фридриксон – председател на журито

Авторитетно жури ще оценява филмите от Международния конкурс на 15-ия София Филм Фест. Сред членовете му е и българският режисьор Камен Калев.

Клаудия Кардинале ще получи Наградата на София на предстоящия София Филм Фест

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще връчи отличието на легендата на световното кино на 11 март в Зала 1 на НДК

Фолкер Шльондорф представя автобиографичната си книга и режисьорската версия на шедьовъра си "Тенекиеният барабан"

Немският режисьор - носител на Наградата на София, ще раздава и автографи по повод премиерата на автобиографичната си книга, издадена от "Колибри". Присъствието на Фолкер Шльондорф в София е още един от подаръците на Европейската филмова академия за юбилейното издание на София Филм Фест

Анджей Жулавски и Горан Паскалевич специални гости на София Филм Фест

За първи път у нас пристига и Бордът на Европейската филмова академия, за да се срещне и с български кинотворци

Силвия Кристел - звездата на филмовата класика „Емануела”, специален гост на 15-ия София Филм Фест

Актрисата ще представи пред родната публика последния филм със свое участие - "Два слънчеви дни"

Отар Йоселиани получава Наградата на София на 15-ия София Филм Фест

За Отар Йоселиани няма по-ценно нещо от свободата на духа и правото на свободен избор в изкуството

Оскаровият фаворит "Черен лебед" открива юбилейния София Филм Фест

Филмът с пет номинации за Наградите на Американската филмова академия ще се срещне за първи път с българската публика на 4 март. Освен него в програмата на фестивала ще има още пет номинирани филма

Уникалният 3d филмов проект на Вим Вендерс "Пина" на София Филм Фест веднага след Берлинале

СФФ ще бъде първият фестивал в света, който ще покаже филма непосредствено след премиерата му в Берлин. За първи път СФФ ще има програма от филми в Синеплекс („Сити Център София”), където триизмерната „Пина” ще бъде ексклузивната гала прожекция.

И сега, дами и господа... Клод Льолуш

Легендата на френското кино ще получи Наградата на София на Столичната община, а София Филм Фест ще представи ретроспектива с негови филми в Дома на киното между 25 февруари и 3 март

Известни са заглавията на 10-те филма с най-висок рейтинг от Десетилетие на българското кино

Те ще имат по още една прожекция в Дома на киното непосредствено преди началото на 15-ия София Филм Фест, а вие можете да гласувате онлайн за своя фаворит

Милчо Манчевски представя в София "Майки" веднага след Берлинале

Известният македонски режисьор ще долети специално за 15-ото изданиe на София Филм Фест, за да сподели със зрителите най-новия си филм, в който и България участва като страна копродуцент

100 игрални, 30 документални и над 70 късометражни филма на 15-ия СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

15-то юбилейно издание на Международния филмов фестивал София Филм Фест стартира на 4 март с гала прожекция в Зала 1 на НДК. Франция за първи път е страна-фокус на фестивала.

"Изгубеният филм" за Ленард Коен - специално за 15-ия София Филм фест

"Bird on a Wire" е най-емоционалният и откровен филм на Тони Палмър и София ще е един от първите фестивали в света, които ще го видят в оригинал

Гореща оферта за всички автори на късометражни филми!

8-то издание на София Мийтингс (10-13 Март 2011) представя Награда за копродукции между млади кинотворци от Германия и Източна/Югоизточна Европа

Гледайте най-новите френски филми безплатно във Френския институт

От 19 до 26 януари 2011 г. се провежда онлайн фестивалът My FrenchFilmFestival.com, включващ по десет игрални и документални филма

Няколко акцента от програмата "Киното днес – Големите майстори"

Новите филми на Алексей Попогребски, Дени Вилньов, Сърджан Каранович и Ли Чанг Донг намериха място в селекцията на 15-ия Международен София Филм Фест

Утре е последният срок за кандидатстване за Jameson Short Film Award

На 20 януари изтича срокът, в който можете да ни изпратите своя късометражен филм, ако той е с над 50% българско финансиране, завършен е след 1 януари 2010 година и отговаря на регламента на конкурса

Два български филма в конкурсната програма на 15-ия София Филм фест

За първи път през 2011 година в Международния конкурс на София Филм Фест ще участват два български филма – "Подслон" на Драгомир Шолев и "Тилт" на Виктор Чучков-син.

Носителят на Оскар Данис Танович ще връчи наградата за балкански филм на СФФ 2011!

Вижте и кои са първите няколко заглавия от фестивалната програма

Весели празници и пожелания за Щастлива Нова Година от Арт Фест!

СРОКЪТ ЗА КАНДИДАТСВАНЕ НА СОФИЯ МИЙТИНГС 2011 СЕ УДЪЛЖАВА ДО 31 ДЕКЕМВРИ 2010

Очакваме вашите проекти!

Българската кинообщност подреди част от наградите си пред Министерство на културата

Малка част от призовете от световни фестивали, спечелени от новото българско кино затрупаха стълбището пред сградата

„Зад кадър” с две награди в Кайро

Нов триумф за българското кино!

Кратки филми от нова генерация

За 9-та година ще бъде връчена награда за късометражно кино на София Филм Фест и Jameson Irish Whiskey

Протестът на кинематографичната общност продължава

Подкрепете ни днес, четвъртък, 09 декември 2010 г., в 10.45 часа, пред Народния театър "Иван Вазов"

Конкурсът Jameson за най-добър български късометражен филм ще бъде обявен на 6.12. в кинозалата на НАТФИЗ

Заповядайте на среща с директора на София Филм Фест, на която ще научите новини за юбилейното издание на фестивала, наградата Jameson, Berlinale Talent Campus и още важни за вас събития

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ удължава срока за подаване на филми до 15 декември 2010

Фестивалът очаква филмите ви още две седмици

Обединен митинг под надслов "Протест на осъзнаването" утре

Началото е в 10,45 часа, тръгване от площад "Цар Освободител" към Министерски съвет.

Гостът на София Филм Фест'07 Тимо Новотни пристига в София със Sofa Surfers

За първи път в България Sofa Surfers ще изнесат концерт

ОСТАВА ПО-МАЛКО ОТ МЕСЕЦ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ 2011

15-ят Международен София Филм Фест ще се проведе от 4 до 13 март в София. Краен срок за кандидатстване 1-ви декември 2010.

here here here here here here here here here
 
 
   
   
Отказване от отговорност: Цялата отговорност е на авторите и Европейската аудио-визуална и изпълнителна агенция и Комисията на европейските общности не носят отговорност за каквато и да е употреба на включената в това издание информация.
риза
Recording Studio Sydney